13.4 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Succesvolle première Corona-troost-voorstelling: Passion Stories 2021 ‘Heb het leven lief’

Afgelopen vrijdag 2 juli vond de première plaats van de nieuwste productie van stichting Passie Producties: ‘Heb het leven lief’. In klooster Nieuw Sion, opnamelocatie van de muziek- en dansvoorstelling, had zich de cast en crew verzameld. Een beperkte groep mensen, gezien de Corona-restricties tijdens de opnameperiode: dansgroep SVS uit Schalkhaar onder leiding van Rianne Mensink, Yosina Roemajauw (The Voice Kids winnares 2018) en haar vader Decky uit Olst, pianist Johannes Dijkstra uit Zwolle en harpiste Guusta Zuurbier uit Olst, filmer en editor Marc Lemmens van Geowings uit Deventer, licht en geluid technici Jozef Doedens en Daan Scholten van Fraizle uit Deventer en bestuursleden van stichting Passie Producties, Judith de Rijk en Angela van den Berg uit Olst, verantwoordelijk voor de organisatie en productie.

Heb het leven lief

Dit nieuwe verhaal is speciaal voor de Passion Stories 2021 geschreven en bevat belangrijke levensfases en gebeurtenissen zoals geboorte, opgroeien, liefde, ziekte, gemis, hoop, herstel en kracht vinden om verder te gaan. Het laat dus de verschillende kanten van het leven zien, de impact van Corona en als boodschap ‘Heb het leven lief, koester het én elkaar!’. ‘’

Het verhaal wordt voornamelijk gebracht via Nederlandstalige popnummers zoals ‘Ze huilt maar ze lacht’, ‘Jij bent de liefde’, Hou vol, hou vast’ en ‘17 miljoen mensen’, met veel gevoel gezongen door Yosina haar vader Decky Roemajauw. Tussendoor afgewisseld met indrukwekkende dans en harpmuziek in de prachtige ruimtes en gangen van klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Waar gebeurd verhaal

Het gezin Roemajauw heeft Corona van dichtbij meegemaakt toen vader Decky op de IC in het Deventer Ziekenhuis terecht kwam. Decky is gelukkig hersteld en kon zelfs alweer meezingen in de opnames voor deze Passion Stories! Zijn dochter Yosina heeft voor hem gezongen toen hij in coma op de IC verbleef. Dit nummer ‘You raise me up’ is ook te horen in de film. Het maakte veel emotie los tijdens de première.

Het gezin, dat figureert in de verschillende zangscenes in de tuin en bos rondom Nieuw Sion, is dankbaar voor herstel en de goede zorgen van het Deventer Ziekenhuis en willen hiermee ook het zorgpersoneel bedanken.

Troostplekken

De film zal op verschillende data gedraaid worden op zogenaamde ‘troostplekken’ in Deventer en Salland. Mensen worden uitgenodigd om samen de opvoering te kijken en na te praten met elkaar of met een aanwezige professional. Ook kan men een kaarsje branden of een wens voor een dierbare achterlaten: op 10 en 11 juli om 16.00 uur in de Koningskerk in Deventer en een aantal

weekenden daarna in klooster Sion in Diepenveen. Mensen kunnen zich aanmelden via www.stichtingpassieproducties.nl. Ook zijn daar de locaties en data te zien. De toegang is gratis, het aantal plaatsen is beperkt.

Scholen en verzorgingshuizen

Scholen, verzorgingshuizen en andere instanties worden uitgenodigd om samen in de film te bekijken en aan de hand van de film samen na te praten over de voorstelling en hun eigen Corona-ervaringen. Ze kunnen zelf de film downloaden van het internet.

Online te zien

De film is online te bekijken via de kanalen van stichting Passie Producties, www.stichtingpassieproducties.nl.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer