14.6 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Subsidie om kerkgebouwen voor de toekomst te behouden

Nu kerkgebouwen steeds vaker leeg komen te staan is er behoefte aan een mogelijke nieuwe functie van deze gebouwen in de toekomst. In de gemeente Raalte is subsidie beschikbaar voor bouwkundig onderzoek van een kerkgebouw en voor haalbaarheidsonderzoek naar een mogelijke nieuwe invulling. Hiermee wil de gemeente Raalte bijdragen aan het behoud van deze cultuurhistorisch waardevolle gebouwen.

Eigenaren van een kerkgebouw kunnen subsidie aanvragen voor een onderzoek naar de technische staat van het kerkgebouw. Ook is er subsidie beschikbaar voor onderzoeken naar de haalbaarheid van een herbestemmingsplan. Eigenaren en verenigingen/stichtingen die een onderzoek willen doen naar de haalbaarheid van een herbestemmingsplan kunnen een subsidie aanvragen, mits er instemming is van de kerkeigenaar. De subsidie bedraagt per onderzoek maximaal € 5.000,-.

De subsidie is een resultaat van gesprekken die zijn gevoerd met eigenaren van de kerkgebouwen in Raalte. De ontkerkelijking in Nederland heeft financiële gevolgen voor deze kerken. Vooral het instant houden en onderhouden van de gebouwen, ons cultureel erfgoed, komt steeds meer onder druk te staan. De eigenaren van de kerkgebouwen geven aan dat er vooral behoefte is aan een financiële bijdrage in bouwtechnisch onderzoek en in onderzoek naar de haalbaarheid van alternatieve plannen voor het kerkgebouw.

Aanvraag indienen

De subsidie is vanaf 12 juli 2021 aan te vragen op www.raalte.nl/subsidies. Hier is ook meer informatie te vinden over de aanvraagprocedure.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer