Stoppelveldrit zondag vanuit Raalte

Aanstaande zondag 3 september vindt vanuit de Raalte de 48e editie van de Stoppelveldrit van Fietstoerclub Heikera plaats. Er zijn prachtige routes uitgezet variërend van 40 tot zelfs 150 kilometer.

Met de 48e editie van de Stoppelveld op zondag 3 september schotelt Fietstoerclub Heikera uit Heino/Raalte de fietsliefhebbers weer een aantal prachtige routes vanuit Raalte voor. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 40, 60, 100 of zelfs 150 km. Startpunt is Brasserie Zwakenberg aan de Schoolstraat 11 in Raalte.

Tekst gaat verder onder foto

Foto: FTC Heikera

Routes
De routes van de ‘Roy Seine Bike Totaal Stoppelveldrit’ gaan via de Luttenberg en de Eelerberg in noordoostelijke richting. De route van de 40 km buigt af naar Lemele, terwijl andere routes richting Den Ham gaan. De twee langste routes gaan door het Vechtdal en doen onder meer Diffelen en Lutten aan om via Stegeren en de Lemelerberg weer terug te gaan naar Raalte. Alle routes hebben gemeen dat ze door afwisselend landschap voeren.

De routes van 40 en 60 km zijn met pijlen aangegeven, die van 100 en 150 km zijn alleen als gps-routes voor smartphone en fietscomputer beschikbaar. Alle routes zijn via de Heikera website te downloaden. Rustpunten zijn restaurant De Driesprong in Lemele (45 km), restaurant De Nieuwe Brug in Ommen en Vogelpark Lorkeershoeve in Lutten (100 en 150 km).

Tekst gaat verder onder foto

Foto Pexels: Lum3n

Deelname
Start- en eindpunt van alle routes is dit jaar Brasserie Zwakenberg aan de Schoolstraat 11 in Raalte. De deelnemers kunnen vertrekken tussen 8:00 en 11:00 uur (100 en 150 km) of tussen 9:00 en 11:30 uur (40 en 60 km).
Voor wielrenners is het dragen van een fietshelm verplicht, en voor de overige deelnemers raadzaam.

Voorinschrijving
Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt NTFU-leden gevraagd om zich via de website van Heikera vooraf in te schrijven, op de clubsite is ook meer informatie over de deelname en routes is te vinden. Voor aanvang kan men ook nog opgeven, de kosten kunnen per pin verrekend worden.


Toerleider is John Ruiter van Fietstoerclub Heikera, tel. 06 50 85 99 60 johnruiter@ziggo.nl.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer