Sportclub neemt afstand van Terborg

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 15 oktober stond er weer een leuke wedstrijd op het programma. Sportclub Deventer mocht Terborg ontvangen op het mooie sportpark de Zandweerd waar de velden wel goed bespeelbaar zijn.

Half 3 begon de wedstrijd met een goed begin voor Sportclub, want het had maar weinig tijd nodig om de eerste goal te maken. Na ongeveer 7 minuten mocht Dexter Verdonk op aangeven van Roan Koekkoek de bal makkelijk intikken op een half leeg doel. Terborg moest dus nadrukkelijker op zoek naar een goal om een tweede nederlaag te voorkomen. Echter, Sportclub stond verdedigend sterk en bleef zoeken naar de ruimtes.

Door een snelle combinatie vlak voor de rust maakt dan Roan Koekkoek via een geweldige actie de 2-0. Er wordt gedacht met een veldoverwicht en de nodige gemiste kansen toch met een prima stand te gaan rusten. Maar helaas, uit het niets moest keeper Nelson Lammertink toch een keer vissen. Een slordigheid in de opbouw houdt Terborg in de wedstrijd.

Het strijdplan voor de tweede helft bleef hetzelfde als in de eerste helft: doorzetten met een hoog baltempo om weer kansen af te dwingen en goals te maken. De helft begint rommelig en Seb Moody komt het veld in voor een geblesseerde Roan. Rond de 65e minuut krijgt Sportclub een vrije trap aan de zijllijn en trapt Calvin Jongsma de bal goed voor. Hij kijkt waar de specialist ‘koppen’ Seb Moody zich bevindt en legt de bal precies op zijn hoofd raak! Het staat nu 3-1, maar iedereen wil meer.

Rond de 76ste minuut komt Calvin Jongsma weer met een voorzet de bal wordt door een verdediger van Terborg erin getikt: 4-1. In de 80ste minuut moet Sportclub met 10 man verder na een erg zwaar bestrafte 2e gele kaart voor Calvin Jongsma (oppakken bal na een vrije trap). Romain stond al klaar in ingebracht te worden en die wordt in de spits geposteerd als aanspeelpunt. Hij weet met zijn eerste balcontact de bal netjes erin te leggen, nadat Stef Hagen zijn man uitspeelde en de bal voortrok. Daarmee komt de eindstand 5-1 op het bord en keert Terborg zonder punten naar huis.