Sponsorfietstocht voor ALS heeft rustpauze in het nieuwe gemeentehuis van Olst-Wijhe


Begin 2006 kreeg Diny Cohen-Maatman de diagnose ALS. ALS is een progressieve, ongeneeslijke zenuw/spierziekte. Zes jaar later wil zij een sportieve daad stellen door tijdens de Wereld ALS Dag, donderdag 21 juni 2012, samen met Huib Kloosterhuis (directeur Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) een sponsorfietstocht te houden. Namens de gemeente Olst-Wijhe ontvangt wethouder Cor van den Berg Diny Cohen-Maatman en de fietsers.

De fietstocht gaat over een afstand van 40 kilometer en start bij De Scheg in Deventer. Met de sponsortocht wil Diny geld inzamelen voor hulpmiddelen en onderzoek naar ALS. Rond 13:30 uur komen de fietsers aan bij het gemeentehuis. Zij lopen dan over de brug het gemeentehuis in, voor een rustpauze terwijl wethouder Cor van den Berg een aanmoediging geeft. Met frisse moed vertrekken de fietser rond 14:30 uur weer naar Deventer om daar te finishen.

Wilt u Diny Cohen-Maatman steunen door mee te fietsen, te sponsoren of aan te moedigen? Kijk dan voor meer informatie op de website van de sponsortocht, http://www.alsvrienden.nl

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie