Soepcafé deelt groente- en fruitkalender uit

OLST – Op zaterdag 25 januari, hartje winter, vindt u in het centrum van Olst op de vaste locatie van de Goede Buren een warme plek, goed gezelschap en een heerlijke Soepmaaltijd.

Deze keer staan wintergroente/fruit in de aandacht. Aardbeien in de winter en spruitjes in de zomer? In de supermarkt zou je de seizoenen bijna vergeten. Seizoensgebonden kopen, koken en eten heeft echter veel voordelen. Als je eet volgens de seizoenen, eet je bijvoorbeeld veel gevarieerder. Je bespaart geld, je eten is van betere kwaliteit en je voelt je meer verbonden met de seizoenen. En last but not least, seizoensgebonden groente en -fruit is ook beter voor het klimaat.

Voor je gezondheid zijn alle soorten groente en fruit goed. Voor het milieu is het eten van seizoensgroente en seizoensfruit uit eigen regio het best. Groente en fruit dat in een bepaalde tijd van het jaar – dus in de lente, zomer, herfst of winter – wordt geoogst op Nederlandse grond. Groente en fruit van het seizoen zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die zijn geïmporteerd uit landen buiten Europa, per vliegtuig zijn vervoerd, of zijn gekweekt in een verwarmde kas. Dit is een eenvoudige manier om een steentje bij te kunnen dragen aan het klimaatprobleem. Bij het Soepcafé van 25 januari krijgt u een groente/fruitkalender uitgedeeld, zodat u makkelijk kunt nagaan welke groente en fruit bij welk seizoen horen.

Ook in 2020 zullen de vrijwilligers van het Soepcafé weer elke laatste zaterdag van de maand een heerlijke, soep met brood, salade en toetje maaltijd. Ze doen dit met de overgebleven groente van de Plus, die anders in de vuilniscontainers terecht zouden komen, maar nog goed genoeg zijn om te verwerken tot een heerlijke maaltijd.

Het Soepcafé heeft een vaste locatie op de Hendrik Droststraat 47 (in het tot Soepcafé omgetoverde pand van de tweede hands winkel).

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten oa de huur van de ruimte. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

AGENDABERICHT

Wat: Soepcafé: maaltijd van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS (soep, salade en nagerecht)

Organisatie: Olst in Transitie ism de PLUS

Dag: Zaterdag 25 januari

Tijd: vanaf 18.00 uur (deur open om 17.45). Kom op tijd want Op = Op

Waar: Goede Buren, Hendrik Droststraat 47, Olst

Prijs: Vrijwillige bijdrage

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie