Soepcafé als middel tegen voedselverspilling

Leestijd: < 1 minuut

Het thema voedselverspilling staat zaterdag 27 januari weer op het menu tijdens het Soepcafé van Olst in Transitie.  Deze keer staan de deuren van De Bastiaan weer open voor de gasten.

Voedselverspilling blijft een actueel probleem. Afgelopen maand meldde een onderzoek dat we weliswaar minder voedsel weggooien maar dat dit nog steeds ruim 40 kg per persoon per jaar is. Goed voor €145. Makkelijk te verdienen, toch? Grote boosdoener van de voedselverspilling is de datum die op een product staat. Die zorgt voor veel verwarring. Veel mensen durven hun voedsel niet meer te eten als de datum is verlopen, terwijl de THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot) alleen maar betekent dat het product ‘het lekkerst is tot’ die datum, maar daarna nog prima eetbaar is. Het gebruik van de uiterste houdbaarheids-data ligt momenteel in veel landen onder vuur, want uit onderzoek blijkt dat zonder die data op de verpakking er veel minder voedsel verspild wordt. Tot die tijd is ruiken aan het product de beste graadmeter!

Met Het Soepcafé wil Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhus deze boodschap doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Producten die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden door de Plus maar nog prima eetbaar zijn, worden omgezet in een heerlijke maaltijd van soep, salade en nagerecht.

De locatie is De Bastiaan, Kerkplein 3. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten met een richtprijs van €2,50. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer