Snoeihout in buitengebied Raalte? Laat het gratis ophalen

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kun je twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen. Dit kan tijdens de zogenoemde Snipperroute. De eerstvolgende route wordt tussen 12 en 16 december gereden. De Snipperroute van de gemeente Raalte wordt verzorgd door ANV Groen Salland.

Wil jij snoeihout aanbieden? Meld je dan voor 5 december aan door een mail te sturen naar info@groensalland.nl. Het hout wordt versnipperd en kun je eventueel afnemen voor € 16,00 per m³.

Waar moet het hout aan voldoen?

· Je kunt alleen hout aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.

· Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

· Bied je meer dan 6 m³ aan? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd.

· Bied je minder dan 6 m³ aan? Dan wordt er een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. Je kan je ook samen met je buren aanmelden.

· Er mag geen ander materiaal worden aangeboden, zoals houten palen, steen, ijzer of boomstobben. Dit kan schade veroorzaken aan de machines.

· U kunt stammen en tak- en tophout meegeven. Takken met een doorsnede tot 40 cm. worden versnipperd.

Hoe moet het hout aangeboden worden?

· Het tak- en tophout stapel je met het zaagvlak dezelfde kant op. De takken moeten los liggen en dus niet gebundeld zijn met touw of draad . Er mogen geen spijkers in het hout zitten.

· Het snoeihout moet de dag voordat de route wordt gereden aan de weg liggen.

· De locatie waar het hout wordt neergelegd/aangeboden om te versnipperen moet goed bereikbaar zijn met groot materieel: liefst vooraan bij de weg/inrit.

Aanmelden Aanmelden kan tot 5 december 2022 door te mailen naar ANV Groen Salland, via info@groensalland.nl. Geef daarbij aan dat het om de Snipperroute van de gemeente Raalte gaat. Je krijgt vervolgens een aanmeldformulier toegestuurd, dat ingevuld teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding neemt ANV Groen Salland contact op om de datum waarop zij langskomen door te geven en door te spreken hoe het hout klaargelegd moet worden.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer