Sloop en nieuwbouw aan Beatrixlaan in Wijhe steeds dichterbij

In juni van dit jaar maakte SallandWonen duidelijk dat de duplexwoningen aan de Beatrixlaan in Wijhe al langere tijd leegstaan, omdat de woningcorporatie te maken had met een aantal zaken die meer tijd kosten dan gehoopt. De sloop en nieuwbouw aan de Beatrixlaan lijken nu steeds dichterbij te komen.

Door de leegstand zijn de tuinen steeds rommeliger geworden, maar dat blijkt niet het enige. ”Soms overnachten er zwervers in de huizen”, laat een medewerker van Hoogeboom Raalte weten, die op dat moment controleert of er sprake is van asbest. ”Hier laten ze het nog netjes achter, maar in Deventer is dat wel anders.”

Japanse duizendknoop
Volgens de medewerker begint het bouwbedrijf over drie weken aan de sloop, maar moet eerst de Japanse duizendknoop worden weggehaald. Deze plant, die niet thuishoort in dit gebied en een bedreiging vormt voor de biodiversiteit, is één van de redenen waarom de sloop van de leegstaande woningen zolang op zich laat wachten. Ook vindt er vertraging plaats vanwege het afsluiten van de nutsvoorzieningen (gas, elektra en water) in de woningen.

Meerdere uitgangspunten
De nieuwbouwplannen bestaan uit vier rijwoningen en maximaal 18 appartementen. SallandWonen wil deze woningen duurzaam en betaalbaar maken. Andere uitgangspunten zijn onder andere dat de woningen geschikt zijn voor ouderen en mindervaliden, aandacht voor klimaatadaptatie en groen en voldoende parkeerplaatsen.

Garages gesloopt
De bouwhekken zijn inmiddels geplaatst en een klein gedeelte is al gesloopt, zoals in de onderstaande foto te zien is. Op de plekken van de hekken stonden eerst twee kleine garages. Daarnaast was er vorige maand een kijkdag waarop belangstellenden de mogelijkheid kregen om te bieden op bijvoorbeeld een deur of kozijn. De opbrengst van de veiling is voor het goede doel: Reddingshonden werkgroep Overijssel.

Beatrixlaan in Wijhe: de gesloopte garages waar nu hekken staan
Foto gemaakt door: Benjamin Borgman

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer