Skeelerwedstrijd voor pupillen en junioren

 Pupillen en junioren, geboren vanaf 2000, kunnen ook deze zomer weer meedoen aan de Stouwdam skeelercompetitie. Dit is een serie van acht wedstrijden. Je kunt hier maximaal drie keer zonder licentie aan meedoen. Dan kun je proeven of het skeeleren van wedstrijden wat voor je is. Op 26 mei vindt een wedstrijd in Deventer plaats.

De wedstrijden kennen verschillende onderdelen. Er is een tijdrit tegen de klok, zoals je ook bij het schaatsen gewend ben. Er wordt een 300 of 500 meter gereden in series met maximaal zes rijders in de baan. Er is een wedstrijd in lijn, wat lijkt op de massastart bij het schaatsen. En dan worden ook nog regelmatig een puntenkoers en een afvalkoers gereden. Die wedstrijdonderdelen komen overeen met het baanwielrennen. Bij de puntenkoers kun je bij doorkomst op een van tevoren vastgestelde plaats punten halen, bij de afvalkoers valt steeds de laatste rijder af die dit punt passeert.

De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend. Ze beginnen altijd om 9.30 uur, aanmelden kan tot uiterlijk 9.00 uur. De data zijn:

19 mei              Genemuiden

26 mei              Deventer

2  juni               Oldebroek

1 september    Nijeveen

8 september    Rijssen

15 september  Heerde

Inschrijven kost 5 euro per wedstrijd. Je kunt je ter plekke inschrijven. Wil je je aanmelden voor de hele competitie, dan kan dat via www.schaatsen.nl. Meer informatie over de competitie vind je op www.skeelerhuus.nl.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie