‘Shortlife’ maakt langdurig Deventer meesterwerk

Vier jaar hebben we er op moeten wachten, maar afgelopen week werd er de laatste hand aan gelegd: de muurschildering aan het pand van Bagels & Beans. Dit kunstwerk vind je als je via de Keizerstraat de Deventer binnenstad inloopt. Cultuur, religie, sport, theater en nog vier andere levenszaken prijken op de handgeschilderde muur. Graphic designer Peter Kortleve, alias Shortlife is de ontwerper van dit fraai stukje Deventer.

“Vier jaar geleden heb ik stichting Street Art Streets benaderd voor dit idee en nu is het eindelijk af”, aldus de opgetogen en verraste Deventenaar. Verrast door de vele, overweldigende en positieve reacties op zijn meesterwerk: “Ik sta echt perplex. Ik heb zoveel lieve, positieve en mooie reacties ontvangen van mensen die langsliepen terwijl ik aan het schilderen was. Sommigen klampten me aan en maakten hun vreugde kenbaar. Ja, dit doet een mens erg goed kan ik je vertellen.”

Etty Hillesum
Het woord ‘Deventer’ bestaat uit acht letters. Elke letter beeld weer iets anders uit. Kortleve heeft zelf gekozen voor de onderwerpen, want die belichamen Deventer voor hem het meest: “Iedereen kijkt er natuurlijk weer anders tegenaan dan een ander, maar voor mij zijn religie, Go Ahead Eagles, evenementen en dagboekschrijfster Etty Hillesum, onlosmakelijk met Deventer verbonden.”

Anneke
Nu de wandschildering voltooid is aan de Keizerstraat, gaat Kortleve zich richten op andere zaken: “Voorlopig ben ik even klaar met wandschilderingen in Deventer. Er wachten nog meer opdrachtgevers op mij. Dus die ga ik nu maar proberen blij te maken”.
De credits gaan niet alleen maar naar Kortleve, ook zijn vrouw Anneke heeft hem hier en daar flink geholpen: “Zonder haar hulp was ik nu nog niet klaar geweest. Dus ik ben haar erg veel dank verschuldigd.”

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer