-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Sfeervol openluchtconcert voor de Aarde bij Natuurlijk Huus

RAALTE 27 juni – Het ‘Concert voor de Aarde’ bij ’t Natuurlijk Huus afgelopen zondag was bijzonder sfeervol. Marja de Jong gaf dit concert voor een enthousiast publiek, vergezeld van vogels en kikkers.

Toen de Arnhemse zangeres, componist en multi-instrumentalist aan de rand van het voedselbos haar eerste songs met psalterium ten gehore bracht, waande je je op een kasteelplein in de middeleeuwen. Haar magische harpspel bracht je via ‘Old en Folk’ bij swingende uke songs. Marja ontroerde in zes talen met diepgang en een vrolijke noot.

Kern van het concert was Marja’s compositie ‘Trilogie voor de Aarde’. Met ‘Notre Terre’ vertolkte ze een klaagzang over hoe we uit onwetendheid ondankbaar omgaan met de aarde. Met een Spaanse ode liet ze zien en voelen hoe je met groene ogen naar de aarde kunt kijken. En met een Engels danklied bezong ze de schoonheid van de aarde.

Deze zondag reikte Marja’s prachtige stem naar de harten van de toehoorders om daar de oer-wijsheid weer wakker te kussen, en droeg Carolien Obdeijn haar gedicht over de Oermoeder voor. Vorig jaar verzorgde Mariska Dalfsen een Peruaanse ‘Ceremonie voor de Aarde’ bij ’t Natuurlijk Huus.

“Samen stil staan bij wat de aarde geeft en op een mooie manier je dankbaarheid te uiten, voelt zo goed. Het smaakt naar meer!”, zegt Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus. “Volgend jaar organiseren we hier een openluchtconcert met de Sallandse jongeren. Dus als er vanuit die hoek interesse is, kunnen ze zich vast melden.”

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer