Schaats je eigen uurrecord

Foto : Gert de Vries,

Uurwedstrijd op 10 februari voor alle schaatsers, jong en oud, beginners en gevorderden

Deventer, 23 januari 2018 – Het is inmiddels voor velen een traditie: de uurwedstrijd van de Deventer IJsclub en Sportbedrijf Deventer waar iedere schaatser zijn of haar eigen uurrecord kan zetten. Dit seizoen vindt het evenement plaats op 10 februari, tijdens de week van de Winterspelen. IJsbaan De Scheg zal dan een speciale olympische aankleding hebben, dus je schaatst ook nog eens onder extra inspirerende omstandigheden.

Zoals gebruikelijk kunnen schaatsers van alle leeftijden en alle niveaus inschrijven, zowel DIJC’ers als niet-leden. Op zaterdag 10 februari van ca. 8.35 tot 9.35 uur gaat het erom zoveel mogelijk rondjes in een uur te schaatsen. En om deelname extra aantrekkelijk te maken: iedereen kan geheel kosteloos meedoen!

Voor dit uurrecord ga je niet zozeer de strijd aan met de andere rijders, maar met jezelf. Op een leuke en niet-competitieve manier kun je zien wat je duurtempo is en hoeveel progressie je dit seizoen hebt geboekt. Alle schaatsers rijden met een transponder. Gedurende het uur kun je je eigen vorderingen op een groot scherm langs de baan volgen. De uitslag is meteen na afloop van de wedstrijd bekend en wordt gepubliceerd op de website van Mylaps, inclusief alle details zoals de individuele rondetijden.

Van iedere deelnemer wordt het aantal ronden bijgehouden met een transponder. Voor rijders zonder eigen transponder hebben we een aantal leentransponders beschikbaar. Dat aantal is beperkt dus wacht niet te lang met inschrijven. Ook als je zelf een transponder hebt, is het nodig dat je tijdig inschrijft want alle deelnemers en transpondernummers moeten vooraf worden geregistreerd.

Inschrijving

Inschrijven voor de uurwedstrijd kan tot en met donderdag 8 februari via de website van de Deventer IJsclub: www.deventerijsclub.nl. In het menu vind je daar onder Marathon & Recreatie de webpagina met informatie over het uurrecord en met het online aanmeldingsformulier.

Het uurrecord wordt verreden op ijsbaan De Scheg op zaterdagochtend 10 januari van 8.35 tot 9.35 uur. Alle ingeschreven deelnemers moeten zich tussen 7.30 en 8.15 uur melden in het Schaatscafé. Daar krijg je ook, indien nodig, je leentransponder.

Inschrijven is gratis. Wel geldt voor de leentransponders een borg van 95 euro (de vervangingswaarde). Dit bedrag hoef je niet vooraf te betalen maar we vragen wel een geldig identiteitsbewijs of autosleutels als onderpand.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie