Sander Creman uit Olst staat op de gerenommeerde kunstbeurs in Museum Belvédère

Voor de vijfde keer wordt de kunstbeurs Art Noord, georganiseerd door Museum Belvédère in Heerenveen gehouden. De beurs is van 28 september tot en met 1 oktober en er is moderne eigentijdse kunst te zien en te koop. In de brochure komen we ook de naam van Sander Creman uit Olst tegen. Hij presenteert daar het werk van twee kunstenaars die beiden aan de AKI in Enschede zijn afgestudeerd: Gabriëlle van de Laak en Muzammil Hussain. 

Gabriëlle van de Laak

Koninklijk Huis

Sander (60) woont sinds 2019 in Olst en is geboren en opgegroeid in Den Haag. Bijna 30 jaar lang werkte hij met veel plezier bij Galerie Nouvelles Images, een van de grootste en oudste galerieën voor hedendaagse kunst in Nederland met onder andere het Koninklijk Huis als klant.

Van de Hofstad naar Olst

Sander vertelt hoe hij van Den Haag in Olst terecht is gekomen: “Mijn man en ik hadden een leuke recreatiewoning in Lemele en we zeiden tegen elkaar: ‘Als we ooit met pensioen gaan, gaan we in het mooie Salland wonen’. Nu deed zich de situatie voor dat de galerie waar ik werkte noodgedwongen de deuren moest sluiten en mijn man ook al eerder met pensioen ging. Vandaar dat de weg open lag om dat plan eerder dan verwacht waar te maken en op zoek te gaan naar een woning in Salland en die hebben we in Middel nabij Olst gevonden.”

Olst was voor Sander niet onbekend, want een tante van zijn moeder heeft tot begin jaren 2000 aan de Wethouder Dekkerlaan gewoond en hij kwam hier jaarlijks in de herfstvakantie.

Muzammil Hussain. 

Moestuin en kunst

Hele dagen in de tuin en moestuin bezig zijn is best leuk, maar ik wilde ook graag weer wat doen in de kunstwereld. Daarom heb ik nu mijn eigen bedrijf ‘Sander Creman art design projects’ opgericht en zodoende sta  ik de komende dagen op de kunstbeurs Art Noord.”

www.museumbelvedere.nl  

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer