Sallandse parochies passen kerstrooster aan

Vanaf begin december volgen de Rooms-Katholieke kerken in ons land het advies van de regering om tussen 17.00 en 5.00 uur geen kerkdiensten en andere groepsactiviteiten te houden.

Dit heeft ook consequenties voor met name de avond- en nachtmissen in de kerken in de parochies H. Kruis en H. Lebuinus. Er zullen daarom op ‘kerstavond’ 24 december enkel om 16.00 uur viering zijn met kerkgangers in de kerken van Schalkhaar, Lettele, Deventer, Wijhe. Raalte, Heeten en Luttenberg. Op die avond is er om 20.00 uur een livestream-kerstnachtmis mee te vieren via ‘RK-Overijssel zuidwest’. In die viering gaan pastoor Cornelissen, diaken Brinkhuis en pastoraal werker Gunnink- Van den Berg voor. Het Pauluskoor zingt.

Op Eerste Kerstdag is er al om 7.00 uur in de basiliek in Raalte een Herdertjesmis met pastor De Bekker en leden van het gemengd koor.

Verder zijn er vieringen om 9.00 uur in Lettele, Boskamp, Boerhaar, Heeten, Nieuw Heeten, Haarle en Mariënheem en om 10.30 uur in Raalte, Deventer, Schalkhaar, Broekland, Luttenberg.

Om 11.00 uur is er Kindje Wiegen in Heeten en in Deventer om 13.30 uur.

Verder is er om 14.30 uur een speciale Gezinskerstviering voor ouders en kinderen en andere belangstellenden in de basiliek in Raalte met een verrassing aan het einde van deze viering, met pastoor Cornelissen en leden van het koor In Between.

Ook Tweede Kerstdag zijn er Eucharistievieringen om 9.00 uur in Lettele, Boskamp, Wijhe en Heeten en om 10.30 uur in Raalte, Schalkhaar en Deventer. Er is Kindje Wiegen om 10.00 uur in Luttenberg en om 11.00 uur in Haarle.

Voor alle vieringen geldt reserveringsplicht vanwege het beperkte aantal zitplaatsen op 1 ½ meter. Reserveren kan via het secretariaat van de locatie of via de website van de parochie H. Kruis: www.parochieheiligkruis.nl of van de parochie H. Lebuinus: www.heiligelebuinus.nl

Naast kerstavond 20.00 uur is er ook op beide kerstdagen om 10.30 uur een livestream van de Dagmis via het Youtube-kanaal ‘RK-Overijssel zuidwest’ of via de websites van onze parochies.

Het pastoraal team van beide samenwerkende parochies nodigt iedereen uit om mee te komen vieren in de kerken of via de livestream.

Op deze websites kunt u ook meer lezen over de vieringen, welke koren zingen en wie de voorganger is met kerstmis, maar ook in januari, want in de komende maand zullen er geen avondvieringen zijn. Enkel op zaterdag om 16.00 uur.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,011VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer