Sallands popkoor PUUR sluit zangjaar af

Het loopt al weer tegen de vakantieperiode aan. Ook voor koren is dit een tijd om hun kunsten nog een keer vertonen voordat men op vakantie gaat. Een jaar lang zijn nieuwe nummers ingestudeerd en oude herhaald en zijn diverse optredens verzorgd. Popkoor PUUR wil het jaar graag met drie knallers afsluiten in de eigen regio.

Alles uit het hoofd
Popkoor PUUR komt oorspronkelijk uit Haarle, bestaat uit een eigen band als begeleiding en bijna 40 zangeressen en zangers uit diverse dorpen uit de regio. “Enkele koren uit de regio houden op te bestaan en dan sluiten ze bij ons aan”, vertelt Herman Korenromp, hij is samen met zijn vrouw Ineke al jaren lid van dit energieke koor.
Ineke voegt toe: “Het bijzondere aan ons koor is dat we alles uit het hoofd zingen. Daardoor bewegen we losser en meer ontspannen en dat is te zien. We hebben hierdoor ook meer contact met het publiek.”

Uitdagend repetoire
“We schuwen niets, zelfs een rocknummer van Muse zit in ons repetoire, vertelt Ineke trots. Maar ook nummers van Blof, Rondé, Krezip, maar ook Muliticolour van Son Mieux. Daar worden we allemaal erg vrolijk van.” Haar man, Jan, voegt er aan toe dat hij erg blij is met de stemmenmix tussen dames en heren: “Daar krijg je toch een mooier en voller geluid van.”

Op tournee
Het koor gaat op tournee langs een aantal buurtdorpen om het repertoire te laten horen. Komende maandag 3 juli wordt in Heeten de aftrap gegeven door op enkele plaatsen in het dorp voor een klein publiek een aantal nummers te zingen. Maandag 10 juli zijn ze in Hellendoorn te vinden en op maandagavond 17 juli in Haarle. De toegang is gratis. Hier wordt het zangjaar afgesloten.

De exacte locaties zijn nog niet bekend. De optredens starten om 20:00 uur en zullen per locatie ca. 30 minuten duren. Mocht u ze willen horen kom gerust de straat op om gezellig samen mee te luisteren of lekker mee te zingen.

Via de website is meer  informatie te vinden over het koor. Er kan vrijblijvend een keer mee gerepeteerd worden want nieuwe leden zijn altijd welkom. Een leeftijdscategorie is er niet. Voor jong en ouder dus. “Houd je van zingen, kom gerust eens kijken en luisteren”, nodigt Ineke hierbij uit.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer