Sallandreünie op zondagmiddag Luttenbergsfeest

Zondag 18 augustus was weer een fantastische afsluiter van het Luttenbergsfeest! Vele mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het feest mee te maken.

Al om 10.00 waren er al bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis was er koffie en cake en kon even nagepraat worden. Waarna menig kerkganger aansloot bij de eerste editie van de Brakke Bingo Brunch. De Brunch van vorig jaar is zo goed ontvangen dat we er dit jaar een bingo aan gekoppeld hebben. Voor deze eerste Editie waren er ruim 250 kaarten in omloop en deze waren totaal uitverkocht!

Voor de teams van de ketenbattle zit het erop. We kunnen terugkijken op een grote opkomst van de verschillende keten in Luttenberg en de grote betrokkenheid van de deelnemers. Onder het toeziend oog van de scheidrechter werd er dan toch een winnaar bekend gemaakt. Keet de Pedaalemmer mag zich een jaar lang “Beste keet van Luttenberg” noemen en gaat ervan door met het gouden biervat.

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Deelnemers aan het zwientie tikken kwamen van heinde en verre om deel te kunnen nemen.  De reden voor deelnemers om mee te doen zijn heel variërend. De ene deelnemer doet mee voor een weddenschap, terwijl de ander pasgetrouwd is. Dit jaar was de start van het Zwientie tikken extra bijzonder. De vriendengroep van Floris van Dam nam als eerbetoon aan hun vriend plaats op de helling. Floris was winnaar van de vorige editie. Hij is in maart van dit jaar overleden door een noodlottig ongeval. Onder luid applaus van alle aanwezige toeschouwers openden zijn vrienden dit jaar het Zwientie Tikken.

Halverwege het spel is werd het er verwisseld van varkentje, maar ook zij heeft zich prima vermaakt in de modder- en zaagselbaden. De prijzen bleven dit jaar dicht bij huis. Bij de heren werd het zwientie getikt door Harrie Schutte en bij de dames is de titel naar Iris Holtmaat gegaan. 

Na afloop van het zwientie tikken was het terras weer tot de laatste uithoek gevuld. Door het lekkere weer stonden mensen ook buiten te genieten. Uit heel Salland kwamen mensen naar Luttenberg toe om elkaar onder het genot van een drankje en muziek van The Given Horse te spreken. De middag mag dan ook een heuse Sallandreünie genoemd worden.

Vorig jaar hebben we het door de droogte moeten missen, maar het is ruimschoots goedgemaakt. Dit jaar was het weer als vanouds en klonken de klapen en flitsen te mooie kleuren van het grootste vuurwerk van Salland je tegemoet. Tot in de late uurtjes werd er rondsprongen op de muziek van Piano & Co. De organisatie keek trots terug op weer een dondersmooi Luttenbergsfeest.

Op onze website www.luttenbergsfeest.nl kunt u alle uitslagen en diverse foto`s terugvinden. Volg ons ook op facebook en instagram om geen nieuwtje te hoeven missen. Via onze site is het mogelijk u daaraan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergsfeest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand alweer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2020 deze zal plaatsvinden van 6 t/m 9 augustus 2020. Zet het alvast in uw agenda!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*