Salland deze week: En als we er nou een gemeente Salland van maken?

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Wethouder Olthof van Olst-Wijhe sprong de IJssel in om aandacht te vragen voor een lege gemeentekas. En aandacht kreeg ie. Hij zat zelfs in die grappig bedoelde tussenfilmpjes als ze bij Op1 van stoel moeten wisselen. Maar word je gelukkig als je daar tussen een man die een honkbal in zijn kruis krijg en een kat die net naast de koelkast spring en op zijn bek gaat, zit? Of moet je dan juist ongelukkig zijn.

Als je de IJssel in springt voor aandacht, dat kun je niet meer overtreffen. Toch? En Olthof is van de VVD, onze premier is ook al tien jaar van die partij. De lijntjes zouden kort moeten zijn denk je dan. Dus meer geld zit er vast niet in. Wat te doen: burgers meer belasten? Het gemeentehuis wat meer op maat? Minder externen inhuren? Minder gras maaien en bomen opsnoeien? In Raalte kan er nog wel een (VVD-)wethoudertje af. Daar hebben ze er zat van.

Of moeten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte nog een rondje opschalen. Ambtelijk werken ze al onder DOWR. Zo’n gemeente Salland gaat pas echt voordeel hebben van de schaalgrote.

Het bericht Salland deze week: En als we er nou een gemeente Salland van maken? verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie