Rust in de tent

Bij het douchen vanmorgen vond ik nog wat glitters in mijn haren. Een week geleden kwam alle spanning er in één keer uit. Spontaan was het feest op de Brink niet, maar een feest was het, daarna voortgezet totdat de spelers en hun chroniqueur diep in de nacht het café uit kwamen strompelen. Het was een geweldig seizoen voor Go Ahead Eagles.

Een dag later verzamelden spelers, staf en medewerkers zich bij Meadow. Het weer werkte niet mee, maar de slotbijeenkomst van 2021-22 was desondanks geslaagd. Kwestie van afscheid nemen. Van de spelers en staf die smikkelden van een verrukkelijke barbecue, is volgend jaar de meerderheid niet meer bij Go Ahead, maar dat was intern en in de meeste gevallen ook in de buitenwereld allang bekend. Het samenzijn werd opgeschrikt door nóg een vertrekker: na drie jaar puik werk heeft grootaandeelhouder Alex Kroes ervoor gekozen om wat anders te gaan doen. Kees Vierhouten heeft zijn aandelen overgekocht, waarmee hij nu 90% van de club in handen heeft. Zijn vertrek kwam totaal onverwacht voor bijna alle aanwezigen, en de reacties waren hevig.

Inmiddels is Kroes’ vertrek oud nieuws en zijn de voorbereidingen op seizoen 2022-23 alweer begonnen. Er zijn al mensen van de club naar Terwolde geweest, want over vier weken beginnen we daar alweer aan de voorbereiding. René Hake zal voor de groep staan. Wie hem assisteert, weten we niet. Wie ‘de groep’ is, da’s ook nog maar de vraag. Op dit moment liggen er dertien spelers vast voor volgend seizoen. Paul Bosvelt wil er 22 hebben, en daar is hij druk mee bezig. Sommige namen zullen snel bekend worden, de laatste aanwinsten kunnen best tot eind augustus op zich laten wachten.

Het belooft opnieuw een enorm boeiend jaar te worden aan de Vetkampstraat. Kan Hake onze Kees doen vergeten? Hoe is Kees Vierhouten als grote baas? Wie krijgt de nieuwe trainer naast zich, en is dat net zo’n gouden rechterhand als Paul Simonis was? Kan de scouting weer wat pareltjes uit de Eerste Divisie oppikken, aangevuld het liefst met een nieuwe Iñigo? Het goede nieuws: met RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, FC Emmen, FC Volendam en straks nog Excelsior of ADO Den Haag zitten er genoeg ploegen in de Eredivisie waar ook geen geldboom in de tuin staat. De bezetting is weleens sterker geweest.

Cruciaal is dat de rust bewaard blijft. Kees en René verdienen zowel het voordeel van de twijfel als de kritische blik die je Eagles-supporters altijd kunt toevertrouwen. De ongemakkelijke waarheid is dat het niet vanzelfsprekend is dat Go Ahead Eagles in de Eredivisie speelt. Een paar ongelukkige aankopen, twee cruciale spelers die geblesseerd raken en het wordt al ongelofelijk moeilijk. Het voorbije seizoen was uitzonderlijk en de grootste fout die je kunt maken, is denken dat zoiets normaal is.

Blijf de club kritisch volgen, dat wordt gewaardeerd, durf ik wel te stellen. Maar mensen, heb alsjeblieft een beetje geduld als het volgend seizoen niet meteen loopt zoals het moet. Een nieuwe sterke man, een nieuwe trainer, een nieuwe assistent, een nieuwe keeper, een nieuwe aanjager op het middenveld, een nieuwe dribbelaar, een nieuwe superster: het zijn nogal wat vacatures. Geef het even tijd.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer