Russische harpiste vertelt muzikaal haar vluchtverhaal bij Podium Heino

Heino – Op 20 november a.s. om 15.00 uur vertelt en speelt Ekaterina Levental ‘De weg: een vlucht, die vleugels kreeg’ bij Podium Heino. De voorstelling gaat over hoe zij als kind met haar ouders moest vluchten uit de voormalige Sovjet-Unie naar Nederland in verband met oplaaiend antisemitisme. Als 8-jarig meisje neemt haar vader, die als fluitist in een orkest speelt, haar mee naar het opera- en ballettheater van Tasjkent. Ze zit in de orkestbak naast de harp en daar ontstaat haar droom: ze wil ballerina of zangeres worden! Ekaterina is nu harpiste én zangeres.

In ‘De Weg’ vertelt, zingt en danst ze haar levensverhaal. Het is het aangrijpende verhaal van afwijzing, verlies, veerkracht en hoop gezien door de ogen van een tiener en begeleid door prachtige muziek. Ze illustreert dit met werken van o.a. Rossini, Rachmaninov, Beethoven en Sjostakovitsj. ‘De Weg’ eindigt positief, omdat Ekaterina heeft ervaren dat zij in Nederland echt als individuen werden gezien. Ze is nu enorm dankbaar dat ze iets terug kan geven aan ons land.

Ekaterina studeerde harp in Enschede, Detmold en Lyon. Toen ze al als harpiste werkte, begon ze met een zangstudie. Ze maakt o.a. deel uit van Duo Bilitis, waarmee ze internationale prijzen heeft gewonnen. Recentelijk maakte zij haar debuut bij de Nationale Opera en geeft wereldwijd concerten. Kaarten å 17 euro zijn online verkrijgbaar Ekatarina Levental | THEATER Podium Heino.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer