Routekaart schetst ontwikkeling van Diepenveen

De komende jaren zijn in Diepenveen ongeveer 150 woningen nodig om aan de woonvraag van het dorp te kunnen voldoen. Dit staat beschreven in de zogenoemde routekaart voor Diepenveen. “De stad en dorpen van Deventer zijn populair: mensen willen hier graag blijven èn komen wonen”, zegt wethouder Rob de Geest (Wonen). “Om die groei in goede banen te leiden, moet de gemeente niet alleen veel woningen bouwen, maar ook zorgen voor goede voorzieningen en ervoor waken dat de leefbaarheid van stad en dorpen goed op peil blijft.”

Hoe het college van burgemeester en wethouders dat wil doen, staat beschreven in de routekaart voor Diepenveen. Die is deze week ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad.

Aanscherping routekaart
Op 2 februari jl. vond er een drukbezochte informatieavond plaats voor inwoners van Diepenveen waar de concept-routekaart werd besproken. Met de inbreng van de inwoners is de routekaart voor Diepenveen verder aangescherpt. Zo zal er nog eens goed worden gekeken naar waar nieuwe woningen kunnen komen tussen bestaande bebouwing.

“Uiteraard zullen wij dat nog eens goed onderzoeken”, licht wethouder Rob de Geest toe, “maar de inschatting is dat we sowieso moeten uitbreiden aan de randen va het dorp, omdat de vraag naar woningen simpelweg te groot is.”

Meer informatie
Inwoners van Diepenveen die in februari op de informatiebijeenkomst hun contactgegevens hebben achtergelaten, krijgen een brief met meer informatie over de vervolgstappen van de routekaart. Op de website van de gemeente Deventer worden de routekaart en de antwoorden op de reacties van inwoners gepubliceerd.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer