Rotonde Noorderplein in Deventer moeilijk bereikbaar vanwege herinrichting

Aanstaande maandag 11 september gaat de herinrichting van de rotonde op het Noorderplein van start. Deze rotonde is onderdeel van één van de routes van het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Deventer. Doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid en het aantal verkeersongevallen verminderen.

Op de rotonde aan het Noorderplein waren er de afgelopen jaren diverse verkeersongevallen. Tevens wordt niet meer aan de veiligheidsrichtlijnen voldaan, waardoor er ingewikkelde en ongewenste situaties kunnen ontstaan. Denk hierbij aan auto’s die inhalen op de rotonde en fietsers die slecht zichtbaar zijn.

Veiligere situaties
Er gaan veel aanpassingen aan de rotonde plaatsvinden, maar een aantal zijn het belangrijkst om te benoemen. Zoals de direct aangrenzende fietsstrook die voor veel dode hoek-momenten tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer zorgt. Fietsers en auto’s zullen in de toekomst beter van elkaar worden gescheiden door een vrijliggend fietspad rondom de rotonde. Deze grote verandering brengt wel met zich mee dat enkele parkeerhavens, direct rondom de rotonde, komen te vervallen. Het gaat hierbij om de vakken aan de westzijde van de Zwolsestraat, één vak aan de oostzijde Zwolsestraat en één vak tegenover de bloemist. Voor auto’s zal het mogelijk worden om in twee fases over te steken aan de hand van middengeleiders.

Vergroening en klimaat
Naast veiligheid in het verkeer is een mooie uitstraling en inzet voor het klimaat natuurlijk ook belangrijk. De gemeente gaat hier dan ook de nodige maatregelen voor nemen. De vrije vakken tussen de rotonde en het fietspad worden gevuld met groen en er wordt ondergronds een nieuwe fundering met drainagestelsel aangebracht. Deze fundering biedt de mogelijkheid om hemelwater te bergen en voldoet hiermee aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

Bewonersbrief
De werkzaamheden aan het Noorderplein gaan door aannemer KWS worden uitgevoerd en zullen naar verwachting begin december afgerond zijn. Direct omwonenden krijgen een bewonersbrief waar meer informatie instaat. Omliggende winkels en woningen zullen te voet bereikbaar blijven.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer