Rondje pontje Rock aan weerszijden van de IJssel

Op zondag 11 september vindt een nieuwe editie van Rondje Pontje Rock plaats aan weerszijden van de IJssel. Op vijf locaties, te weten BATS in Veessen, Eettapperij Bijsterbosch in Welsum, de Bökkers Mölle in Olst, Op Duur in Den Nul en Terras de Loswal in Wijhe treden die dag tussen 11.00 en 17.00 uur diverse bands/acts op. Het programma begint rustig met singer-songwriters en in de middag wordt het meestal steviger; van rock-‘n-roll tot blues. De organisatie is in handen van Visit Heerde.

Brasserie Op Duur, Den Nul

Bij BATS begint het programma met ‘This is us Acoustic’; twee stemmen en een gitaar. Daarna volgt een optreden van de Mannen van Lood uit Deventer. Deze theateract steekt in zijn teksten de draak met de wat pijnlijke, schrijnende kant van het leven. En dan zit er opeens een vrolijke noot tussen. Bij Eettaperij Bijsterbosch zijn er optredens van pianist Jeroen Sweers (boogiewoogie en ouderwetse rock-‘n-roll; ook pianist bij Bökkers) en Six String Society: unplugged rockcovers. Van Bon Jovi tot ABBA, van Metallica tot Queen, van CCR tot Hazes. Bij de Bökkers Mölle treden Handy Joe (blues, rock en americana) en Bluesbende (covers van Rory Gallagher en andere grootheden uit de bluesrock) op. Bij Op Duur zijn er optredens van Spook (pop/rock) en Big Bo (blues in de meest brede zin van het woord). Tenslotte kunnen de bezoekers bij Terras de Loswal kijken en luisteren naar Acoustic Live (zangeres Karin en toetsenist Koos brengen covers van onder andere Alanis Morissette, Bonnie Raitt en Michael Jackson) en The Nikes Train (rockcovers).

Bezoekers kunnen die dag een rondje fietsen langs de diverse locaties. Met de strippenkaart ter waarde van 15 euro krijgen ze op elke locatie een koud drankje en kunnen ze met de fiets tweemaal de IJssel oversteken. Maar niks moet. Gewoon op één locatie blijven kan ook. De entree is overal gratis. Koop een ticket voor het fietsarrangement in de webshop van Visit Heerde (visitheerde.com/webshop) of bij de deelnemende horecalocaties.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer