Rohda Raalte wint derby en frustreert Heino (2-1)

Leestijd: 2 minuten

Voor de zevende maal in de historie stonden zaterdagavond Rohda Raalte en Heino in competitieverband tegenover elkaar. Nog niet wisten de Heinoërs te winnen, maar zelden voelde een nederlaag tegen de rivaal uit Raalte zo oneerlijk als deze editie. Rohda Raalte won namelijk in de slotminuten door een discutabele goal met 2-1.

In de eerste helft werd het Heinose meegereisde publiek opgeschrikt door het uitvallen van Jesper Schokker. De aanvaller liep een enkelblessure op en moest binnen het kwartier per brancard het veld verlaten. Daarna viel er voor groen-witten wel te juichen. Luc Fakkert kreeg de bal plotseling op de voet en maakte de openingstreffer (0-1). Vervolgens herpakte Rohda Raalte zich en wist de gelijkmaker nog binnen het halfuur te produceren. Met het hoofd knikte Mart Luchtenberg binnen (1-1).

Na de thee werd het spelbeeld er niet beter op. Spaarzame kansen waren er wel. Aan de zijde van Heino werden deze meestal geblokt door de Rohda-defensie. Bij de Rohda Raalte-aanvallers ontbrak het aan scherpte om betrouwbare Heino-doelman Reimink het écht lastig te maken.

Toen iedereen zich al had ‘verzoend’ met een 1-1 gelijkspel was daar opeens nog een corner in de slotminuten die voor veel ophef zorgde. Uit de hoekschop volgde een ‘verlenging’ van de bal door Rohda Raalte-aanvaller Sahbaz met de hand, waardoor Lars Kamperman Leferink de winnende 2-1 kon aantekenen. Scheidsrechter De Jong en grensrechter Biharie zagen het niet, waardoor Rohda Raalte er met de winst vandoor ging.

De emoties liepen zóver op dat Heino-captain Melvin Velthuis zijn tweede gele kaart ontving en vlak voor tijd moest vertrekken. Rohda Raalte won de zevende editie van deze derby voor de derde maal en kan in april in Heino een ‘heet’ avondje verwachten.

Samenvatting gemaakt door Rohda Raalte TV:

Het bericht Rohda Raalte wint derby en frustreert Heino (2-1) verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.