Rohda Raalte verliest in beker, Heino wint inhaalduel

Leestijd: 2 minuten

Rohda redt het niet in de kwartfinale van de Distericsbeker Oost. Excelsior ’31 was op het eigen Sportpark Tijenraan met 1-3 te sterk voor de ploeg uit Raalte.

De bonus, plaatsing voor de voorronde van de landelijke KNVB beker, gaat dus ook aan de neus van het team van Laurens Knippenborg voorbij. Op het drukbezochte sportpark was het Excelsior die na vier minuten de score openden, Coplan Soumaoro nam de treffer voor zijn rekening. De 0-1 bleef de gehele 1e helft op het scorebord staan.

De tweede helft
In het tweede bedrijf werd wederom vroeg gescoord. Vanaf de penaltystip was het Teije ten Dam die de stand weer gelijk trok. Richting het einde van de wedstrijd trok het Rijssense elftal de wedstrijd naar zich toe. Uit een corner was het Jasper Veltkamp die de bezoekers weer op voorsprong zette. Niet veel later bracht Patrick Manenschijn de 1-3 eindstand op het scorebord.

Beeld uit Rohda Raalte – Excelsior 31 Rijssen – Foto – Han Balk

De nieuwe trainer
Zodoende is het de ploeg van Jos van der Veen, volgend jaar coach van Rohda, die zich mag opmaken voor de halve finale. De Raaltenaren kunnen zich nu volledig op de competitie richten waar ze met nog zeven wedstrijden te spelen momenteel op de 3e plaats staan.

VV Heino
De spelers van Heino hebben donderdagavond goede zaken gedaan door de inhaalwedstrijd tegen DETO te winnen. In Vriezenveen werd het 1-2 voor het team van trainer Martijn de Vogel. De ‘groenen’ kwamen nog wel op achterstand maar kwam via Rick Vreeswijk weer langszij. Ondanks een rode kaart voor Sten Rosendal lukte het de uitploeg in de slotfase de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Stijn Kogelman bezorgde zijn ploeg de drie punten. Hierdoor staat de ploeg nu met 24 punten op een 12e plaats in de 4e Divisie D.

Foto’s: Han Balk