Rock Tribute Festival Raalte: een hard rock heaven

Liefhebbers van het rockgenre en een goed muzikaal gehoor, hebben gisteren al flink kunnen genieten van verschillende tributebands tijdens het Rock Tribute Festival in Raalte. Vandaag maken de organisatie en bezoekers zich klaar voor de tweede dag van het festival. Jurgen Schutte en Maurice Endeman, organisatoren van het festival, vertellen onder andere over hun verwachtingen en de programma-inhoud.

Jurgen Schutte bereidde zich al geruime tijd voor om alles op de juiste plek te krijgen. “Ik heb er sinds kort mijn volledige werk van gemaakt, vertelt hij. Samen met medeorganisator Maurice Endeman heeft hij meerdere festivals onder zijn hoede, waaronder de Stadsfestivals van Deventer en Hoogeveen. “Het is flink aanpoten maar het geeft een bak energie. De komende weken zitten we helemaal vol, zeven dagen per week,” laat een enthousiaste Jurgen weten.

Bezoekersaantal
Vorig jaar hoopte het team op 4.000 bezoekers. Maurice Endeman vertelt in radioprogramma 1 met Benjamin dat ze dit streven toen niet hebben gehaald: ”Dit had met name te maken met het coronavirus, waardoor het festival meerdere keren verplaatst moest worden. Er waren uiteindelijk meer kaarten verkocht dan dat er daadwerkelijk aan bezoekers waren geweest. Ook het superslechte weer, er was veel regen, is één van de redenen waarom mensen niet op kwamen dagen. Qua weer ziet deze editie er een stuk beter uit en als we van de kaartverkoop uit mogen gaan, halen we de 3.500 bezoekers. Met een eindsprint misschien ook nog wel de 4.000.”

Tekst gaat verder onder foto

Rock Tribute Festival in Raalte

Nieuwe indeling
Het valt op dat de indeling van het terrein is veranderd. Jurgen Schutte: “De tekening van afgelopen jaar ging meteen de prullenbak in, en alles werd opnieuw ingericht. Dit jaar met een grote crewtent. Ook de opzet van de programmering is anders. Gisteren stond gereserveerd voor een concert van twee winnaars van dit en afgelopen jaar van het tv programma The Tribute – Battle of the Bands. Vandaag staan er andere, maar zeker niet te missen tributebands op het programma, waaronder Foo Fighters by Best of Foo, Volbeat by Volbeer, Jovink by Stoer, en AC/DC by ACInDC.”

Het optreden van Guns of the East, de Guns N’ Roses tributeband, start vandaag om 15:00 uur.

1 met Benjamin
Afgelopen dinsdag was hoofdorganisator Maurice Endeman te gast in radioprogramma ‘1 met Benjamin’ op Salland1. Beluister het gesprek hieronder terug voor aanvullende informatie over het festival.

Kaarten zijn nog te verkrijgen via Paylogic https://rocktributefestival.nl/tickets/

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer