Rob Dekay nieuwe presentator CLASSSH najaar tour

7 september 2020

CLASSSH weer terug in het najaar

Klassiek en pop staan weer naast elkaar in nieuwe editie, met Rob Dekay als presentator

Na drie succesvolle eerdere edities komt Phion Orkest van Gelderland en Overijssel met CLASSSH terug in het najaar in vijf steden. In Deventer, Zwolle, Enschede, Nijmegen en nieuwkomer Apeldoorn, brengt het orkest een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. Dit jaar met Rob Dekay alsvaste presentator. CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Klassiek zonder etiquette.

Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en een dj, en dit jaar wordt Rob Dekay aan dat rijtje toegevoegd als presentator. Ook in deze editie bestaat het programma weer uit spannende en bijzondere elementen. Met sprankelende visuals van Tweelicht, prachtige locaties en interessante composities. De avond krijgt een actuele lading door de wereldpremière van het stuk ‘Laws of Motion’ door Anthony Fiumara. De componist werd geïnspireerd door de Covid-19 crisis en de protesten rondom ‘Black Lives Matter’ en dit is terug te horen in zijn compositie.

Presentatie door Rob Dekay
Presentator van Classsh 2020 is Rob Dekay. Bekend als singer-songwriter met een eigen sound en deelname aan ‘Wie is de Mol?’, heeft hij laten zien dat hij zijn eigen pad bewandeld. De eigenzinnige zanger is dan ook een perfecte match met deze muzikale ontdekkingsreis tussen klassiek en pop.

Klassiek en DJ

Op elke locatie draait een lokale DJ-grootheid rondom het klassieke concert. DJ Bas Amro doet voor het vierde jaar mee en volgens hem zit de CLASSSH absoluut in het publiek en de sfeer: “De beleving van klassieke muziek zonder regels zorgt voor een ontzettend leuke en spontane avond. Het is een unieke samenstelling van kenners en nieuwsgierigen, hierdoor ontstaat een hele bijzondere sfeer”.

De eerste CLASSSH vindt plaats op 1 oktober met DJ Paul van ’t Veer in Deventer. CLASSSH in Enschede volgt op 2 oktober in het Muziekcentrum Enschede met DJ Bas Amro. Op 8 oktober staat het orkest met dj Rafiki (founder Fiber) in de Vereeniging in Nijmegen en zij sluiten af op 10 oktober op de nieuwe locatie Orpheus in Apeldoorn. Op 9 oktober staat DJ Paul van ’t Veer wederom in de zaal, maar dan in Theater de Spiegel in Zwolle.

Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor €20,- ex servicekosten, en zijn te koop via de verschillende theaters en poppodia. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op classsh.nl

CLASSSH Deventer

1 oktober – 20.00 uur

Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & DJ Paul van ’t Veer

Deventer Schouwburg, Deventer

CLASSSH Enschede

2 oktober – 20:00 uur

Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Bas Amro

Muziekcentrum, Enschede

CLASSSH Nijmegen

8 oktober – 20:30 uur

Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Rafiki (founder Fiber)

De Vereeniging, Nijmegen

CLASSSH Zwolle

9 oktober – 20:00 uur

Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & DJ Paul van ’t Veer

Theater de Spiegel, Zwolle

CLASSSH Apeldoorn

10 oktober – 20:00 uur

Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Rafiki (founder Fiber)

Orpheus, Apeldoorn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie