Leerlingen van de A. Bosschool uit Wesepe vieren Nationale Boomfeestdag aan Raalterweg

De werkzaamheden aan de Raalterweg in Wesepe zijn bijna klaar. Op diverse plekken langs de weg heeft de aannemer asfalt en klinkerverharding weggehaald en is er nieuwe grond aangebracht. In deze grond werden vandaag zilverlindes en heesters geplant.
Ook zijn enkele plekken ingezaaid met een bloemenmengsel en wel gisteren op de Nationale Boomfeestdag.

Leerlingen van groep 7 en 8 van de A. Bosschool uit Wesepe, hielpen hierbij. De leerlingen staken graag de batsen in de grond. Een van de leerlingen vond het zelfs niet erg dat haar nieuwe witte schoenen vies werden. “Het is van tevoren gezegd hoor, dat ze beter laarzen aan konden trekken, ” vertelde de leerkracht lachend.

Foto: Sonja Veneman

De zeven en achtstegroepers genoten er zichtbaar van. Helemaal als medewerker Groen van Gemeente Olst-Wijhe Paul Terhorst uitlegt dat hun inbreng een mooie investering is voor later. “Toch mooi, als je je bedenkt dat je zelf een boom hier hebt geplant, die wel meer dan tachtig jaar wordt!” Daar waren de leerlingen het mee eens en ze werkten nog even lekker door. Eenmaal klaar met de werkzaamheden, kregen de leerlingen een versnapering. De bomen zijn geplant en kunnen het straatbeeld mooi opsieren. De buurt en de Gemeente Olst-Wijhe zijn erg tevreden over het resultaat.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer