Raalte presenteert ontwerp met ‘dorps karakter’

Raalte gaat aan de slag met de Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte. De voorkeuren van inwoners en de wensen van direct betrokkenen zijn nu vertaalt in een definitief ontwerp. Het nieuwe plein wordt een groene plek met een dorps karakter waar het prettig winkelen en verblijven is. De speelse opstelling van terrassen en de ruimte voor evenementen geeft levendigheid aan het centrum.

Het definitieve ontwerp voor de Grote Markt en de Plas voorziet in verschillende ruimtes die met elkaar verbonden worden door nieuwe cortenstalen lijngootHet asymmetrisch profiel op het plein geeft dynamiek en doorbreekt het grootschalige en rechtlijnige karakter van het huidige plein. Nabij de Plaskerk komt een fontein. De Grote Markt wordt een plek voor horeca en evenementen, maar ook een plek om te winkelen.

De wens van inwoners

Ruim 1500 inwoners hebben hun voorkeuren uitgesproken op basis van drie scenario’s. Er was een duidelijke voorkeur voor het Kleinschalige Plein waar ruimte is voor groen en evenementen. Inwoners vinden het belangrijk dat het centrum het hele jaar door een plek is waar wat te beleven valt.

Het voorkeursscenario van inwoners is in nauwe afstemming met ondernemers, vastgoedeigenaren, evenementenorganisatoren, de Plaskerk en de Raalter Ondernemersvereniging verder uitgewerkt.  Met de voorbereiding is inmiddels gestart. Verwachting is dat de grootste fysiek zichtbare werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar gaat plaatsvinden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Uitvoering zal met de omgeving verder worden afgestemd.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,002VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer