1.7 C
Deventer
vrijdag, januari 21, 2022

Raalte heeft nog steeds vertrouwen in leerlingenvervoerder, ondanks nieuwe klachten

De gemeente Raalte gaat de samenwerking met vervoersbedrijf Willemsen-de Koning niet opzeggen. Ondanks dat er nieuwe klachten binnen zijn gekomen over de kwaliteit van het leerlingenvervoer, heeft de gemeente vertrouwen in het bedrijf. “We gaan er vanuit dat de problemen worden opgelost”, laat wethouder Gerria Toeter schriftelijk weten.

Twee weken geleden dreigde de gemeente met het opzeggen van de samenwerking als het bedrijf uit Arnhem voor vandaag niet de gemaakte afspraken zou nakomen. Sinds de start van het schooljaar kwamen er bij de gemeente namelijk veel klachten binnen voer het leerlingenvervoer. Zo zouden er geen vaste chauffeurs zijn, kwamen ze vaak te laat en liet de communicatie van het bedrijf te wensen over.

Lees ook: Raalte dreigt samenwerking met leerlingenvervoerder op te zeggen na klachtenregen

Naar aanleiding van het ‘ultimatum’ ging de gemeente om tafel met het vervoersbedrijf om een verbetervoorstel te bespreken. Ondanks dat er de afgelopen weken nog vijf nieuwe klachten binnen zijn gekomen over het bedrijf, verwacht de gemeente nog steeds dat het vervoer volgens afspraak gaat verlopen.

De wethouder vult daarbij aan: “Daarnaast is nog een aantal afspraken gemaakt. Onder andere over verbeterde communicatie richting ouders, zodat zij indien er toch een wijziging is goed op de hoogte worden gesteld.”

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,937VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer