Raalte haalt snoeihout in buitengebied gratis op

Als je in het buitengebied van de gemeente Raalte woont, kun je twee keer per jaar gratis snoeihout laten ophalen tijdens ‘de Snipperroute’. De volgende route is tussen 18 en 22 december. Deze ‘Snipperroute’ wordt verzorgd door ANV Groen Salland.

Enkele belangrijke weetjes:

  • Snoeiafval zonder bladeren is oké, maar geen meidoornheggen, beukenhagen, coniferen, of laurier.
  • Geen stronken, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout, of rasterpalen.
  • Meer dan 6 m³? Dan versnipperen ze het bij je thuis.
  • Minder? Dan op een gezamenlijke locatie of samen met buren aanmelden.

Meld je vóór 11 december aan via info@groensalland.nl

Wat snoeien we in de herfst?

Er zijn nog best veel planten, struiken en bomen die begin herfst of zelfs nog in de winter een snoeibeurt nodig hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn rozenstruiken, lavendelstruiken, leilinde, druivenstruiken, fruitbomen en bomen zoals de walnootboom, esdoorn, berk en kastanjeboom. Echter de esdoorn, berk en haagbeuk, juist niet! Deze bomen gaan ‘bloeden’ wanneer je ze in deze periode snoeit. Dit drietal bomen kun je het beste snoeien aan het einde van de zomer of de vroege herfst.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer