Raad van State verklaart bezwaren tunnel Olst ongegrond 

Woensdag 27 juli 2022 heeft de Raad van State (RvS) het ingediende beroep tegen de voetgangers-fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan voor de tunnel onherroepelijk.


De RvS heeft alle bezwaren afgewezen. De RvS oordeelt dat de onderzoeken van de gemeente naar de problemen met de afwikkeling van het verkeer in Olst zorgvuldig tot stand zijn gekomen. Daar heeft de gemeenteraad terecht zijn besluitvorming op gebaseerd. De gemeente heeft in de structuurvisie een keuze gemaakt voor het uitgangspunt “Scheiden en spreiden” van langzaam en gemotoriseerd verkeer. Die keuze is in het bestemmingsplan nader uitgewerkt. 

De concrete keuze voor de in het plan mogelijk gemaakte fietstunnel heeft de gemeente zorgvuldig voorbereid en deugdelijk gemotiveerd. Ook is die keuze gebaseerd op een redelijke afweging van belangen, aldus de Raad van State. 

Vanuit de lucht is goed te zien dat de fietstunnel zelf al grotendeels klaar is.

Wethouder Marcel Blind: “Ik ben erg blij met deze uitspraak. Olst heeft aan het einde van dit jaar een veilige alternatieve route voor fietsers en voetgangers.”

In het najaar worden de tunnel en de toegangswegen afgebouwd door de aannemer.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,011VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer