Putten gemeente Olst-Wijhe worden gereinigd.

De gemeente Olst-Wijhe heeft opdracht gegeven alle putten in de gemeente te reinigen en roept burgers op de putten vrij te houden voor goed onderhoud.

Exacte data en tijden zijn natuurlijk moeilijk vooraf aan te geven, maar in de weken 28 tot en met 31 zal een bedrijf door de straten van Olst, Wijhe en de omliggende dorpen trekken om de straatkolken te reinigen.

Olst
Als eerste is Olst aan de beurt, vanaf week 28 trekt men daar door de straten voor de reiniging gedurende twee weken.

Omliggende dorpen
Aansluitend zullen de putten aan de wegen in Wijhe worden gereinigd in de weken 29 en 30 waarna de andere dorpen aan de beurt zijn. Daar trekken ze in de weken 30 en 31 met hun reinigingstrucks door de straten.

Preventief onderhoud
De motivatie voor deze reiniging is preventief volgens de gemeente Olst-Wijhe: “We laten dit twee keer per jaar doen: een keer na de val van de bloesem en een keer na de val van de bladeren. Door de putten tijdig te reinigen, raken ze niet of minder snel verstopt en kunnen ze bijvoorbeeld bij extreme regenval meer regen opvangen. Het is dus belangrijk dat dit gebeurt.

Hulp bewoners
Hulp van de bewoners is nodig: “We snappen dat je hier misschien niet altijd aan denkt als je je auto parkeert of de container aan de weg zet. Maar misschien jouw buren op dat moment wel. Help elkaar daarom ook herinneren. Zo zorgen we er samen voor dat de putten goed kunnen worden gereinigd om overlast bij zware regenval te voorkomen”, aldus de woordvoerder van de gemeente Olst-Wijhe.

Zij roepen uiteindelijk dan ook op om in de betreffende weken:

  • niet op of voor de putten parkeren
  • geen containers of andere obstakels op of voor de putten plaatsen
  • niets bevestigen aan de putten, zoals kettingen van aanhangers?
Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer