Zondag 2 juni is er bij de Olsterhof in Olst een proeverij van likeur en wijnen. Imkervereniging de IJsselbijkers is te gast en je kunt alles te weten komen over eetbare bloemen. De Hammerhof uit Raalte is een kleinschalig biologisch fruitbedrijf met oude rassen hoogstam fruitbomen, wijnranken, vlierbessenstruiken en tamme kastanjes. Van deze vruchten wordt, in eigen beheer, wijn en likeur gemaakt. Tijdens de proeverij kunt u uitleg krijgen over processen voor zowel wijn, als het stoken van een likeurtje. Henk Hoorn uit Olst zal namens de imkervereniging de IJsselbijkers voorlichting geven over bijenhouden en het imkeren in het algemeen. Hij toont daarbij materialen als bijenkasten, korven en benodigde gereedschappen. Ook kan er op deze open dag honing geproefd en gekocht worden.
De meeste mensen kennen de geur van viooltjes, madeliefjes en bloesems, maar weinig mensen kennen echter de zoete smaak. Karen van Huizen van Linde?s Hofje heeft een huiskwekerij waar ze duurzaam organisch kweekt. Ze laat u kennismaken met haar specialiteit: fleurige Sallandse eetbare bloemen. Dit alles vormt een ?natuurlijk? geheel op zondag 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur bij Lifestylewinkel de Olsterhof aan de A. Geertsstraat 16 in Olst. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.olsterhof.nl