Poule-indeling handbal seizoen 2023/2024 bekend

De poule-indeling voor het komende handbalseizoen is al gereed. Vooral in de hoofdklasse is het altijd weer spannend of de Sallandse ploegen bij elkaar in de poule komen. Dit jaar is dat grotendeels wel het geval. Hier een overzicht van de poule-indeling van komend seizoen voor de handbalploegen.

Eredivisie

Kwiek DS1 speelt natuurlijk weer in de Eredivisie. De Raalterse club werd dit seizoen 7e.

Eerste Divisie

Naast Kwiek DS2 speelt nu ook Wijhe’92 DS1 in deze poule. Wijhe’92 werd een aantal maanden geleden ruim kampioen in de Tweede Divisie

Tweede Divisie

Door het behaalde kampioenschap in de Hoofklasse komt Broekland DS1 komend seizoen uit in de Tweede Divisie A. Daar treft het o.a. Dalfsen DS1. Verder zal het veel reizen worden voor Broekland.

Hoofdklasse

Ook dit seizoen zitten niet alle Sallandse handbalclubs in dezelfde Hoofdklasse. Dat is niet de eerste keer overigens. De indeling verschuift elk jaar wel wat. Dit jaar zitten de meesten wel bij elkaar in wat zorgt voor mooie derby’s.

Heeten DS1, Nieuw Heeten DS1, Overwetering DS1 en SDOL DS1 komen in de Hoofdklasse A uit. Daarin zitten, naast LHC, vooral clubs uit het noorden van het land in deze poule. Lettele DS1 zit in de Hoofdklasse B. Daar treft het veelal ploegen uit het oosten van het land, met name in Twente. Daarnaast zit ook Voorwaarts in deze poule.

1e klasse

Ook dit seizoen zitten de Bathmense dames van ABS DS1 weer samen met het Heinose H.H.Z.D. DS1 in de 1e klasse. Daarnaast spelen ook Wijhe’92 DS2 en Kwiek DS3 in deze poule. Kwiek DS3 is afgelopen seizoen ruimschoots kampioen geworden in de 2e klasse. Andere ploegen uit de regio zijn 100% Haarle en HV Holten.

2e klasse

De Sallandse ploegen komen allemaal uit in dezelfde poule. Het betreft de teams Broekland DS2, Schalkhaar DS1 en Wesepe DS1. Uit de regio spelen daarnaast ook Dalfsen DS2, LHC DS2 en Zwolle DS2 in deze poule. Veel regiowedstrijden dus.

Heren

De heren van de combiclub Heeten/Schalkhaar/DSC komen ook dit seizoen weer uit in de 1e klasse. Daar treft het zeven andere ploegen.

Startdatum

De Eredivisie en de Eerste divisie starten in het weekend van 2 en 3 september. De Tweede Divisie, Hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse starten in het weekeinde van 30 september en 1 oktober.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer