“Als de laatste dag maar in oktober valt, dan zit je goed bij Ponyweek Heeten”

Ponyweek Heeten is een traditioneel en gevarieerd dorpsfeest welke dit jaar de 60e editie jent. De organisatoren zorgen er ieder jaar voor dat heel Heeten één groot dorpsfestival wordt, door een breed scala aan leuke activiteiten en harde muziek.

Hoe verlopen de festiviteiten tot dusver? We vragen het aan Paul Reimert, bestuurslid van de organisatie Helami Heeten: “Het is een fantastische week. Het 60-jarige jubileum wordt uitgebreid gevierd en dit is aan de aankleding te zien. Als je het dorp binnenrijdt, waan je je in de jaren zestig. Vanmiddag (donderdag – redactie) wordt er een platenbus geïnstalleerd die dan ook sixties-klassiekers op verzoek gaat draaien”, vertelt Paul.

Oldtimerrit Heeten – foto: Danya Bessembinder – Gortmans

Er staat nog heel wat op het programma
“Er is veel tijd en moeite in de voorbereidingen gestopt en dit is terug te zien in het resultaat. Het verloopt allemaal heel relaxed, ondanks de drukte. Dit weekend verwachten we zo’n 15.000 bezoekers. Het dorp is dan echt bomvol. Er staat nog heel wat op het programma: De estafetteloop, de vlooienmarkt en de oldtimertocht en de optredens in de tent natuurlijk. Tijdens ‘Heeten On Stage’ laten Heetenaren zich van hun muzikale kant zien. Dit is ieder jaar weer een succes”, vertelt Paul enthousiast.

Braderie Ponymarkt Heeten – Danya Bessembinder – Gortmans

Als de laatste dag maar in oktober valt
De weergoden zijn de organisatie vaak goed gezind tijdens een van de laatste feestweken in Salland. Ideaal voor het struinen op de vlooienmarkt en prettig voor de sportieve onderdelen én het terras uiteraard: “De laatste dag moet in oktober vallen voor dit feest, dan zitten we qua weer wel goed”, vertelt de vrolijke Paul. Het is zijn laatste editie als bestuurslid maar hij draagt het stokje graag over. Hij is dan ook erg blij met de grote club vrijwilligers die dit grote feest ieder jaar weer mogelijk maakt: “Ook de jongeren sluiten hierbij aan, erg fijn!”

Fietstocht Germania – Danya Bessembinder – Gortmans

Welkom in de Feesttent

Voor het radioprogrammaonderdeel ‘Welkom in de Feesttent’ sprak Luuk Steerneman met Wilco Heerink van het bestuur. Luister hieronder naar het interview.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer