Politiek als één man achter unieke huisverloting Herxen

Een vakantiewoning t.w.v. €162.500,- is de hoofdprijs van een grote loterij die wordt georganiseerd door het bestuur van Stichting Dorpshuis Herxen. Met de opbrengsten van de loterij wordt de renovatie van het dorpshuis gefinancierd. Nadat de burgemeester van Olst-Wijhe een lot kocht, hebben de wethouders van de gemeente afgelopen dinsdag allemaal hun zelf gekochte lot in ontvangst genomen.

Er zijn 9.999 loten beschikbaar die voor €98 worden verkocht. De opbrengsten van de loterij zijn bestemd voor de uitbreiding en verduurzaming van het dorpshuis (de Herxer Marke) dat dateert uit 1881. De Herxer Marke is heel belangrijk voor Herxen. Fred Dalhuisen, voorzitter van Stichting Dorpshuis Herxen, beaamt dat. “Het dorpshuis is de enige (openbare) voorziening in ons dorp. Wij hebben geen bakker, noch slager en zelfs geen kerk. Het is dus ook de enige plek waar onze dorpsbewoners kunnen samenkomen en waar jongeren, ouderen en ‘nieuwkomers’ elkaar ontmoeten. Deze gemeenschappelijke voorziening is van immens belang voor onze samenleving”.

De loterij gaat door als er minimaal 7.708 loten worden verkocht. Het bestuur van Stichting Dorpshuis Herxen gelooft erin dat ze het voor elkaar gaan krijgen. “Met de steun van alle Herxenaren en een professioneel marketingbureau moet het gaan lukken”. Mocht de loterij geen succes worden, dan krijgen alle deelnemers hun geld terug, tenzij ze besluiten om het bedrag te doneren. Zo lopen de Stichting en de deelnemers geen risico. Zowel notariskantoor Winsum als marketingcommunicatiebureau diezit. nemen het risico voor hun rekening. Bij het bureau zijn ze in ieder geval enorm enthousiast.

Gemeente Olst-Wijhe

Het college van gemeente Olst-Wijhe heeft er dan ook alle vertrouwen in. Tijdens de officiële start van de verloting heeft de burgemeester van Olst-Wijhe zijn lot (voor eigen rekening!) gekocht en in ontvangst genomen. Afgelopen dinsdag 5 februari deden de wethouders van de gemeente hetzelfde. Op deze manier willen Marcel Blind, Anton Bosch, Herman Engberink & Ton Strien laten zien dat ze als één man achter de loterij staan. Wethouder Anton Bosch is enthousiast. “Wij vinden dit een geweldig initiatief en een mooie uitdaging! Ik ben onder andere wethouder van vitale voorzieningen en mijn collega wethouders houden zich bezig met een vitaal platteland en duurzaamheid. Ik denk dat we alle drie een vitaal toekomstige Herxer Marke willen ondersteunen”.

Op 16 juni 2019 tijdens het Herxer feest weten de wethouders of ze een van de mooie prijzen hebben gewonnen. Ze maken hiermee kans op een prachtige vakantiewoning in Heino, een heerlijke vakantie in een 10-persoonsvilla in Spanje en een geldprijs van €2500.

Meer te weten komen over de loterij? Kijk op www.windithuis.nl!

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie