-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Ploegers zetten Olst op de kop

Op zondag 31 oktober konden ploegers in Olst eindelijk weer hun gang gaan tijdens de jaarlijkse ploegwedstrijden van de PJO Diepenveen op percelen aan de Vink in Olst, tegenover de Aardewoningen.

Robert Jan Leerink

Circa 50 deelnemers streden met hun trekker en ploeg in verschillende categorieën. Binnen de tijdslimiet dienden de veldjes van circa 0,2 hectare zo netjes mogelijk geploegd te worden. In welke klasse iemand mee doet heeft met het type ploeg te maken. Een deskundige jury beoordeelde het ploegwerk aan twee zijden van het veld op verschillende onderdelen zoals rechtheid, vlakheid en in- uitzetten.

Wat zijn ploegwedstrijden?
Bij ploegwedstrijden is het de bedoeling dat de deelnemers welke echte ‘’bodemkunstenaars’’ zijn een veld van zo recht en nauwkeurig mogelijk proberen te ploegen met hun trekker en ploeg. Dit wordt gedaan in verschillende klassen, in welke klasse iemand mee doet heeft met het type ploeg te maken.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer