Peter Bosz ziet PSV – Go Ahead Eagles als een topper

Morgen speelt Go Ahead Eagles de inhaal wedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Na een geweldige seizoenstart van Go Ahead ziet PSV-trainer Peter Bosz dit als de eerste topper van het seizoen voor PSV.

In de persconferentie van de Eindhovenaren na de wedstrijd tegen Almere zei Peter Bosz verrassend genoeg dat PSV hun eerste topper van het seizoen gaat spelen morgen. De 59-jarige trainer uit Apeldoorn vindt dat de ploeg uit Deventer een geweldig elftal heeft, en is dus ook onder de indruk van het spel van René Hake.

Na Schmidt nu Bosz
Bosz is niet de eerste PSV-trainer die onder de indruk is van Go Ahead Eagles. Vorig seizoen won PSV met een laat doelpunt van Van Ginkel in Deventer met 1-2. Na afloop van die wedstrijd zei Roger Schmidt, die destijds trainer was in Eindhoven, dat Go Ahead de beste tegenstander was van PSV tot aan dat moment.

Geweldige seizoenstart + record evenaring
De eerste wedstrijd van het seizoen verloor Go Ahead kansloos met 5-1 in Alkmaar. Deze wedstrijd was een flinke oppepper want in de vier wedstrijden die volgde werd er geen één keer verloren. Daarin was afgelopen wedstrijd tegen Fortuna Sittard een hoogtepunt, door een 3-0 overwinning wist Go Ahead een clubrecord uit 1985 te evenaren: in 17 thuiswedstrijden maar één keer verliezen.

In thuiswedstrijden is Go Ahead Eagles over het algemeen sterker dan uit, maar Peter Bosz verwacht alsnog veel van de Eagles in Eindhoven.

Tekst gaat verder onder de foto

Olivier Edvardsen juichend na het scoren van de 1-0 tegen Fortuna Sittard (Foto: Henny Meyerink)

Inhaal wedstrijd
Go Ahead Eagles – PSV stond eigenlijk op het programma op 26 augustus, maar die datum werd gewijzigd doordat PSV op 20 september in de Champions League moest spelen tegen Arsenal. Waar de Eindhovenaren er finaal afgingen met 5-1.


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer