Open dag Veilig in Olst-Wijhe op 12 oktober

PERSBERICHT

Open dag Veilig in Olst-Wijhe op 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober organiseren de gemeente Olst-Wijhe, brandweer en politie de open dag Veilig in Olst-Wijhe. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er op en rond de gemeentewerf in Wijhe tal van activiteiten voor jong en oud.

Verkeersveiligheid

Tijdens de open dag krijgt het thema verkeersveiligheid veel aandacht. Zo kunnen bezoekers in een vrachtwagen gaan zitten om te ontdekken hoe groot de dode hoek is. Er zijn daarnaast verschillende verkeerssimulatoren. Wat doet afleiding bijvoorbeeld met je in het verkeer? En waarom is fietsverlichting zo belangrijk? Kinderen kunnen een parcours fietsen bij Verkeerskunsten en de ANWB checkt en repareert fietsverlichting. Bezoekers kunnen ook rijden in de alcokart die reageert alsof men onder invloed van alcohol is.

Brandweer en politie

Bij de brandweer kunnen bezoekers onder andere knippen met een hydraulische schaar, een rondje meerijden met de brandweerwagen en door een ruimte vol rook lopen. Ook de jeugdbrandweer is van de partij. De politie is aanwezig met verschillende voertuigen en een leuke activiteit. En er is een demonstratie met een politiehond. Natuurlijk kunnen bezoekers ook vragen stellen aan de brandweer- en politiemensen.

En verder

De Veiligheidsregio is aanwezig met een heuse escaperoom voor tieners en volwassenen. In 15 minuten moeten deelnemers proberen te ontsnappen uit een brandend huis. Voor de kinderen is er een speurtocht waarmee zij hun veiligheidsdiploma kunnen halen.

De open dag vindt plaats op en rond de gemeentewerf, Industrieweg 8 in Wijhe. Ook als het wat minder mooi weer is, is er genoeg te doen. Iedereen is van harte welkom!

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie