Overwetering wint derby

Leestijd: 2 minuten

Zondagmiddag werd in Wijhe voor de tweede keer dit seizoen de derby van de gemeente Olst-Wijhe gespeeld. Alle facetten waren deze middag aanwezig voor een mooie burenstrijd, vuurwerk sfeer en veel publiek. Tevens werd vandaag de vernieuwde kantine van Wijhe?92 in gebruik genomen. Een kantine waar Wijhe?92 zeer trots op mag zijn.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en lieten zien direct voor de winst te gaan. Beide teams kwamen in de gelegenheid om de score te openen, maar de afwerking liet bij beide ploegen in de beginfase te wensen over. Ook kreeg Wijhe?92 topscoorder Tjidde Koopman een behoorlijke tik waardoor hij gewisseld moest worden. Dit was een behoorlijke aderlating voor de thuisploeg. In de 27ste minuut kwam Overwetering op een 0-1 voorsprong, door afronding van Ronny Haverkamp. Jordi van Breukelen die de aanval opzette, de bal naar Bram de Haas speelde, die de bal mooi stiftte over de uitkomende keeper Mario Heimeriks, waardoor de inlopende Haverkamp de bal makkelijk in het Wijhese net kon doen belanden.

Ondanks dat de thuisploeg meer balbezit had stond de ploeg uit Olst op voorsprong. Dit was ook de ruststand. Na de rust  probeerde Wijhe?92 kansen te forceren, dit lukte ook maar de afrondende fase werd niet goed gedaan waardoor ze niet konden scoren. Terwijl Wijhe?92 de druk opvoerde op de Olster defensie, moest trainer Henk van Norel 3 maal wisselen.  Overwetering moest zo?n 15 minuten voor tijd met een man minder verder, doordat ook Ferdie van Breukelen niet meer verder kon. Daardoor was het de laatste fase bijna alleen maar Wijhe?92 wat aan de bal was. Overwetering stond met de rug tegen de muur terwijl Wijhe?92 steeds meer druk zette en de bal richting het doel probeerde te brengen. De defensie van de bezoekers wist met veel moeite én met het goede optreden van keeper de Graaf de overwinning over de streep te trekken.

Overwetering trok daarmee de winst voor de poorten van de hel weg. Een zwaar bevochten overwinning werd er behaald terwijl op basis van het spel, Wijhe?92 zeker meer had verdiend. Daarmee pakte Overwetering belangrijke punten en won voor de 2d ekeer dit seizoen de derby.

Na afloop spraken wij met beide trainers.

Klik hier om het interview met Peter Jansen te beluisteren.

Klik hier om het interview met Henk van Norel te beluisteren.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!