Overwetering verliest van Ph in boeiend duel

Leestijd: 2 minuten

Sinterklaas kwam zondagmiddag even voor tweeën aan in Olst. Iets verderop op Sportpark Overwetering stond een topduel in de 2de klasse J op het programma. Overwetering kreeg namelijk als nummer vier de nummer 2 in de stand PH Almelo op bezoek van trainer Mark Bolink (oud voetballer van Overwetering en zijn vader is teammanager bij Overwetering). Hij wist dat Sinterklaas deze middag niet zomaar cadeautjes weggaf maar de cadeautjes liever in Olst wilde houden.

Beide ploegen begonnen met de intentie om aan te vallen, en daardoor was te zien dat beide ploegen niet voor niets bovenin mee draaien met van tijd tot tijd hele goede aanvallen. De bezoekers uit Almelo kwamen op voorsprong door een dubieuze strafschop. De leidsman deze middag gaf een strafschop omdat hij een overtreding zag. Mensen langs de kant en ook de spelers begrepen niet veel van de beslissing. Na overleg met zijn assistent besloot de scheidsrechter de strafschop gewoon te geven. Deze werd benut door Sander Bekhuis waarmee de stand na 21 minuten 0-1 was. De fase erna leek de thuisploeg van slag waardoor ze soms meer concerteerden op de leidsman dan op het spel. Ook de leidsman liet in die fase zien even de weg kwijt te zijn door aan beide kanten te fluiten waar je vraagtekens bij kon zetten. Overwetering probeerde via de flanken en via de gelegenheids spits Mark van Gurp de gelijkmaker te forceren. Na een aanval in de 33 minuut van Ph werd een schot eerst gered door keeper Hafkamp maar de rebound werd door de vrijstaande Sander Bekhuis binnengeschoten, waardoor hij zijn 2de van de middag maakte en tevens de stand op 0-2 op het scorebord bracht. Dit was ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten. Na rust gingen beide ploegen op de aanval Overwetering op zoek naar de aansluitingstreffer, de bezoekers zoekend via zorgvuldige aanvallen naar uitbreiding van de voorsprong. Ph moest even na de rust met 10 man verder nadat Robin Nijmijer zijn tweede gele kaart kreeg. Na de rode kaart nam de druk van de thuisploeg op de defensie van PH toe. In de 73ste minuut wordt het vechten van de thuisploeg beloont, Mark van Gurp scoorde de 1-2. Daarna probeert Overwetering door te drukken door aanvallende wissels te brengen: Paulino Kifeta, Ronny Haverkamp en Bram van Bessen werden ingebracht door trainer Henk van Norel. De trainer dacht enkele kleine 10 minuten voor het einde van de wedstrijd dat de 2-2 zal volgen. Maar Dennis Lokate miste de gegeven penalty waardoor de 1-2 bleef staan . Dit was ook de eindstand ondanks dat In de blessuretijd Jelle Lucassen zijn tweede gele kaart ontving waardoor beide ploegen met 10 man verder moesten. Overwetering verliest in een boeiend duel met goed spel van beide kanten van Ph. Maar mag trots zijn op de speelwijze in deze wedstrijd.

Dit onderbouwde ook trainer Henk van Norel na afloop.”Dit was duidelijk onze beste wedstrijd van het seizoen. Ondanks het verlies ben ik trots op de ploeg op de basis van tweede helft hadden we wel een punt verdiend”. Maar dat geluk was er even niet vandaag maar tevreden ben ik wel. Kijkend naar de afgelopen 3 weken tegen kampioenskandidaten (De Zweef, Voorwaarts Twello en PH) maken we in positieve zin stappen. Er zit muziek in ons spel en dat moeten we de komende weken weer op de mat leggen”. Zaterdag speelt Overwetering het bekerduel om 14:30 in Olst tegen KHC. Op zondag 1 december staat de volgende competitiewedstrijd op het programma dan mag Overwetering uit tegen ATC?65.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!