Overwetering stevig in middenmoot na winst

Leestijd: 3 minuten

Overwetering heeft na de 1-2 overwinning in Hengelo van ATC?65 zijn positie in de middenmoot verstevigd en de aansluiting met de top in de 2de klasse J behouden.

In Hengelo trad de ploeg van trainer Henk van Norel aan met de intentie om na 3 nederlagen tegen  3 topploegen ( De zweef ,Voorwaarts en Ph) weer een overwinning te pakken in de competitie.

De eerste fase van de wedstrijd was het van beide kanten uittesten op het niet al te beste veld van de thuisploeg. Beide ploegen kregen mogelijkheden maar die waren niet echt gevaarlijk. De betere kansen waren misschien wel voor ATC?65 die gevaarlijk was tot aan de 16 maar in de afwerking vanmiddag niet scherp genoeg was. Na 31 minuten kwam Overwetering toch op voorsprong Paulino Kifeta schoot de bal in de hoek van het doel waardoor de ploeg uit Olst op 0-1 kwam. Overwetering probeerde hierna door te drukken. Maar een paar minuten later komt ATC?65 toch verrassend op 1-1 nadat Keeper Sven Hafkamp de bal onverwacht in de voeten van de tegenstander speelde waardoor Florian Boitelle de gelijkmaker kon maken. Mede door onzekerheid in de Olsterse defensie kreeg ATC?65 kansen maar zette dit niet om in doelpunten. 1-1 was ook de russtand waar Overwetering gezien het spel en de kansen eigenlijk al op een ruimere voorsprong had moeten staan. In de tweede helft begonnen beide ploegen met de intentie om op voorsprong te komen. Overwetering leek beter dan in de eerste helft met de omstandigheden om te kunnen gaan.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Overwetering de betere kansen. Dit werd ook beloond in de 58ste minuut toen Bram van Bessen een bal tegendraads inkopte en daardoor ook de uitploeg verdiend op een 1-2 voorsprong zette. Hierna bleef ATC?65 gevaarlijk maar bleef het bij schotjes net buiten de 16 die keeper Sven Hafkamp met niet veel moeite kon pareren. Overwetering ging op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Maar een aantal goede kansen van Ferdy van Breukelen, Ronnie Hafkamp en Paulino Kifeta maar deze werden niet omgezet in een doelpunt. Ronny Haverkamp kwam even daarvoor in het veld voor Dennis Lokate. Die de eerste helft lelijk terecht kwam en het leek alsof zijn rug dubbel klapte. Ook Ferdy van Breukelen werd op verzoek uit voorzorg gewisseld omdat hij last van zijn liezen had mogelijk door het zware veld waar vandaag op gespeeld werd. Even werd het nog spannend want 3 minuten voor tijd moest Overwetering met 10 man verder door dat Ronnie Hafkamp tegen 2 keer geel aanliep. Door in eerste instantie een opstootje met de keeper van ATC en later door het wegtrappen van de bal met rood moest vertrekken. Maar de eindstand bleef 1-2. En daardoor verstevigd Overwetering zijn positie in de middenmoot en houd het de top van de 2de klasse J in zicht.

Trainer Henk van Norel was duidelijk na de wedstrijd “We hebben verdiend gewonnen al kwam het moeilijk tot stand. De eerste helft hadden we het aardig onder controle hun kwamen niet verder dan gevaarlijk te zijn bij de 16. De 0-1 was misschien verrassend maar de 1-1 was met rust een stand waar we verder voor hadden moeten staan. De rode kaart voor Ronnie was jammer maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen al hadden we de score moeten uitbreiden.?We moesten winnen om aan te haken endeze overwinning is ook goed voor het vertrouwen van de ploeg”. Volgende week spelen we een mooie derby tegen een goede ploeg wat Heino is. “Ik verwacht er veel van en een mooie pot voetbal met hopelijk veel publiek. We hebben er zin aan om dit mooie affiche te spelen”.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!