Opnieuw een ongeval op kruising De Meente in Olst.

Een automobilist zag rond 20.20 uur een auto het over het hoofd bij de kruising van De Meente in Olst. De twee voertuigen kwamen vervolgens met elkaar in aanraking. Mede dankzij het feit dat de air-bags geactiveerd werden vielen ondanks de flinke botsing geen slachtoffers.

Bij de botsing vielen gelukkig geen slachtoffers

Dankzij de inzet van een wegbeheerder van Rijkswaterstaat die snel ter plaatse was en meerdere politie eenheden ondervond het verkeer op de Rijksstraatweg N337 weinig hinder van het ongeval.

Beide auto’s moesten worden door een bergingsbedrijf worden afgevoerd

Op de kruising De Meente zijn in het verleden al meerdere ongelukken gebeurd. De laatste keer in oktober 2022. Door het ontbreken van een heldere komgrens is er geen duidelijke overgang van het snelheidsregime van buiten de bebouwde kom (80km/uur) naar binnen (50km/uur).

Met de realisatie van een rotonde wordt de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer hopelijk in de toekomst verbeterd.

De provincie Overijssel wilde in 2023 al beginnen met de aanleg van een rotonde bij kruising De Meente, maar kon nog niet aan aan de slag omdat er geen overeenkomst was met de huidige grondeigenaren. Daardoor liep het project minimaal een jaar vertraging op.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer