Opbrengst Anjeractie Overijssel 2019

Hengelo koploper bij Anjeractie Overijssel

Maar liefst 160 verenigingen in Overijssel, waaronder veel koren en muziekverenigingen, hebben tijdens de Anjeractie dit jaar fysiek en online gecollecteerd voor cultuur en natuur. In totaal is daarbij een bedrag van € 89.000 opgehaald.

De opbrengst in de gemeente Hengelo was het hoogst met een bedrag van ruim € 9.100. Ook de afgelopen jaren was Hengelo al koploper bij deze collecte. Deze hoge opbrengsten zijn mede te danken aan de vele Hengelose verenigingen die deelnemen, maar zeker ook door de niet aflatende inzet van het coördinerende Anjercomité Hengelo. Ook in Hardenberg en Steenwijkerland is qua opbrengsten goed gescoord.

Bij deze Anjeractie waren, zoals altijd, weer veel vrijwilligers betrokken van verenigingen die al jaren collecteren voor de Anjeractie.

De collecterende verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden en kunnen dat besteden aan activiteiten van hun vereniging. De andere helft wordt toegevoegd aan het budget van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Dit budget wordt gebruikt om bijzondere projecten in Overijssel op het gebied van cultuur en natuur mogelijk te maken.

Anjeractie 2020

Volgend jaar wordt de Anjeractie gehouden van 24 tot en met 30 mei. Wilt u ook iets doen voor cultuur of natuur in de regio of heeft uw vereniging geld nodig voor kostuums, instrumenten of een mooi decor? Vanaf 1 februari 2020 kunt u uw club of vereniging aanmelden als collectant!

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie