Op welke manieren ga jij je geld investeren?

Het eeuwige dilemma voor veel mensen is hoe je het bedrag gaat investeren dat werkloos op een bankrekening staat. Rente krijg je al een tijd niet meer, dus je wilt er graag iets nuttigs mee doen. Liefst met een mooi rendement. Daar zijn verschillende opties voor. In dit artikel zetten we enkele mogelijke investeringen op een rij. Bepaal zelf welke het beste bij jouw situatie past.

Beleggen wordt steeds laagdrempeliger

Vroeger was beleggen iets voor de rijke elite. De doorsnee burger had geen aandelen. Dat is tegenwoordig wel anders. Vrijwel iedereen kan tegenwoordig kiezen om te gaan beleggen met het geld dat anders toch maar op een bankrekening zonder rente staat. Een beleggersrekening openen is zo gebeurd. Daarna begint het leerproces.

Want reken erop: beleggen is niet iets dat je in een dag onder de knie hebt. Het is een serieuze zaak, waarbij je steeds weer bijleert en je strategie aanpast. Een belangrijke tip: begin met kleine bedragen om eens te ervaren hoe het is. Spreid ook zeker je beleggingen over verschillende aandelenfondsen, bedrijven en sectoren. Daarmee houd je de risico’s zo beheersbaar mogelijk.

Heb je al een aardig bedrag op je spaarrekening staan, maar wil je je liever niet verdiepen in de wereld van het beleggen? Dan is vermogensbeheer misschien ook een optie voor je. Op deze manier wordt jouw geld door een expert belegd. Hier zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, maar als het goed is, verdient de expert zichzelf echter terug met de behaalde rendementen.

Investeer in zaken die je interesse hebben

Het is natuurlijk vooral leuk als je jouw geld investeert in zaken waar je zelf enthousiast van wordt. Houd je bijvoorbeeld van oude auto’s of boten opknappen? Koop dan wat afgematte exemplaren, maak ze weer als nieuw en je verkoopt ze moeiteloos met winst. Dat kan uiteraard ook met woningen. Als je een echte klusser bent, is er flink wat geld te verdienen door woningen op te knappen en door te verkopen.

Daarnaast zijn er zaken waar je niet direct aan denkt, maar die ook wel een investering waard zijn. Zoals bijvoorbeeld een goede fles wijn of whisky. Laat die een aantal jaren liggen, zodat de schaarste en exclusiviteit groeit, en je kunt er een mooie winst op maken. Dat geldt ook voor ongeopende dozen LEGO of lp’s. Zo wordt een hobby toch een stuk interessanter.

Of investeer in energiebesparing

Als je elke maand flink wat energie bespaart, scheelt je dat uiteindelijk veel meer geld dan je hoeft te investeren in energiebesparende maatregelen. Daarom kiezen veel mensen hiervoor. Het is ook nog eens een investering waar je direct profijt van hebt. Je merkt immers meteen dat je huis beter geïsoleerd is, dat de cv minder vaak aan hoeft en dat de energierekening lager is doordat je zonnepanelen hebt. Zo wordt de investering meteen heel concreet.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Sportnieuws uit de regio Salland

MarcoShow Live!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie