Op avontuur in eigen Salland

Quirky advertising for a local hostel.

Salland is voor velen een onontdekt gedeelte van Nederland. De Sallandse Heuvelrug biedt schitterende uitzichten en mooie wandelroutes en fietsroutes. Wil je een stukje Nederland ontdekken tijdens een dag in de buitenlucht? Dan is Salland een verrassend leuke keuze. Neem je hond mee en ontdek de regio wandelend, of bezoek leuke attracties en mooie bezienswaardigheden. Tip; de leuke gps-routes in Salland bieden een speelse optie om te wandelen met het hele gezin.

Voor ieder wat wils in Salland

Wil je een bezoek plannen aan het vakantiegebied in Salland? Maak dan handig gebruik van de handige Salland-app op je smartphone. Met deze gratis app plan je zonder moeite een leuke dag uit, ook op een regenachtige dag. Steden als de Hanzestad Deventer hebben veel te bieden voor een heerlijke dag uit. Het oude centrum voert je terug in de tijd met een wirwar van straten met kinderkopjes, gelegen om de Bergkerk heen. In deze kerk worden leuke exposities georganiseerd. Het gezellige winkelcentrum en het uitgaansplein de Brink, maar ook een bezoek aan de Lebuinuskerk bieden volop mogelijkheden tot recreatie in de stad die in de volksmond ‘Moskou aan de IJssel’ genoemd wordt.

Voordelig logeren in Salland

Houd je van kamperen, of kies je liever voor een luxe hotel? Je kunt in Salland zelfs logeren in een vliegtuig of in een houten wagen! Kamperen op een van de campings aan de rivier de IJssel biedt een zicht op de mooie skylines van de steden aan de rivier. Huur een fiets bij jouw hotel, of ga erop uit met de auto. Voor een voordelig weekendje weg is het handig om de last-minute-aanbiedingen voor kamers in hotels te bekijken. Of je nou een sim only abonnement voor je telefoon hebt of niet, steden als Deventer hebben een eigen wifi-netwerk in de stad voor bezoekers. Handig!

De prachtige natuur van Salland

Houd je van een mooie wandeling? Of verken je de omgeving graag per fiets of mountainbike? De Holterberg bij Holten, de Sallandse Heuvelrug, waar we vaker dan eens een koude neus halen, en de uiterwaarden rond Deventer bieden een gevarieerd natuurlandschap. Aan de rivier bij Deventer leeft een groep wilde paarden, die je zomaar kunt ontmoeten tijdens jouw verkenningstocht. Ben je op vakantie met kinderen? Dan is een bezoek aan de Apenheul in Apeldoorn een leuke optie. Hier sta je oog in oog met deze indrukwekkende dieren en loop je bij wijze van spreken opeens hand in hand rond met een ondeugend aapje!

Het ontdekken van leuke plaatsen, pittoreske dorpjes en een ontspannen manier van leven hoort bij een bezoek aan het mooie Salland. Hier geniet je optimaal van een vakantie of weekendje weg in eigen land!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie