Vijf gewonden bij frontale botsing nabij Heeten

Vrijdagavond rukten vele hulpdiensten uit voor een zwaar ongeval. Het betrof een frontale botsing van twee auto’s waarbij vijf gewonden vielen. Een opgeroepen traumaheli heeft geassisteerd. De doorgaande weg tussen Raalte en Heeten (N332, Heetenseweg) werd voor het doorgaande verkeer volledig afgesloten.

De eerste melding kwam om 22:39 uur waar een aanrijding met letsel werd gemeld. Omdat het om meerdere gewonden ging, waren er snel vijf ambulances ter plekke. De brandweer vanuit Raalte is ook komen assisteren, zelfs een lifeliner werd opgeroepen. Deze landde om 23:20 uur nabij de Heetenseweg en het Overijssels Kanaal even ten zuiden van Raalte.

Frontale aanrijding
De Veiligheidsregio IJsselland meldde al snel dat het om een frontale botsing ging op de Heetensweg. Op X schreven ze kort na het ongeval: “De hulpdiensten zijn druk met het bevrijden van de slachtoffers.” In één auto zat een bestuurder die bevrijd moest worden. In de andere auto bevonden zich, naast de chauffeur, nog drie passagiers.

Enorme ravage
De slachtoffers zijn vervolgens, met ambulances, naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.
De ravage op de provinciale weg was enorm. De beide voertuigen waren zwaar beschadigd en er lagen diverse auto-onderdelen op de rijksweg. Die weg bleef voor lange tijd afgesloten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen, aansluitend voor nader onderzoek en tenslotte om de weg vrij te maken voor het verkeer.

Vijf slachtoffers
In totaal gaat het om vijf slachtoffers, vier in één auto een eentje in de andere. De auto met één slachtoffer is van een 24-jarige dame uit Deventer die van haar werk onderweg naar huis was. De andere auto was gevuld met vier Groningers, twee 22-jarige en één 23 man. Achter het stuur zat een 20-jarige dame, de Groningse is aangemerkt als verdacht en is ook door de politie gehoord en heengezonden. Direct na het ongeval hebben twee getuigen eerste hulp verleend, de politie praat ook met hun.

Onderzoek
De politie melde maandagochtend dat het onderzoek nog gaande is. Dit is gestart direct na het ongeval op locatie en werd vervolgd op zaterdag. De woordvoerder van Politie Oost Nederland geeft daarbij aan dat verschillende getuigen en betrokkenen gehoord zijn en worden om achter de exacte toedracht van de botsing te komen. Over de medische situaties is logischerwijs niets bekend gemaakt.

Locatie landing lifeliner.

Later meer, hoofdfoto ter illustratie…

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer