1.7 C
Deventer
vrijdag, januari 21, 2022

Ondernemer in de spotlights: Hoe je als Raaltenaar in vakantiehuizenverhuur raakt.

Als je uit Olst-Wijhe komt dan ben je vast en zeker bekend met Limousin-Oost. Iedereen die gek is op lekker vlees komt hier bij de familie Hietberg (Kees en Todien) regelmatig het puur nature rundvlees halen. Maar niet alleen Kees en Todien hebben een mooie onderneming opgebouwd. We gingen in gesprek met hun zoon Niek Hietberg, verhuurder van vakantiehuisjes aan zee.

Van het Sallandse Raalte naar Callantsoog aan zee

Niek vertelt enthousiast over de mooie tijden in Raalte, toen hij nog thuis bij zijn ouders woonde. Eerst op het melkveebedrijf bij t Nijenhuis, later in Broekland als een van de bekendste vleesverkopers in de omgeving. Limousin-Oost is een vast stekje voor iedereen die puur vlees wil dat direct van de boerderij komt. Gezond en lekker vlees, dat ook nog eens met fantastische service. Klanten gaan namelijk de deur niet uit zonder een gezellig praatje te maken met Kees en Todien.

Toen Niek ging studeren in Wageningen ontmoette hij zijn droomvrouw Dorien. Zij begon samen met haar vader een vakantiehuisje in Callantsoog te verhuren. ‘En dat werden er steeds meer’, zo vertelt Niek. Van de buren tot kennissen, we werden steeds weer uitgedaagd om nieuwe vakantiehuisjes te gaan verhuren. Een soort van uit de hand gelopen hobby, waarbij Niek en Dorien besloten om fulltime met hun bedrijf Lekker Naar Zee aan de slag te gaan. Ondertussen verhuren ze zo’n 145 vakantiehuizen in omgeving Callantsoog aan zee.

Prachtige omgeving en de meest comfortabele vakantiehuisjes

Callantsoog en de omliggende dorpen Groote Keeten, Sint Maartenszee en Julianadorp zijn een heerlijke uitvalsbasis. Je bent dichtbij het strand, kunt er wandelen in een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland (Het Zwanenwater) en onderneemt daarnaast allerlei toffe activiteiten. ‘Leuk voor stelletjes, gezinnen en zelfs grote groepen’, aldus Niek. Hij geeft aan dat ze ook steeds meer mogelijkheden bieden voor gezelschappen van 10 personen of meer. En dat slaat aan!

Niek heeft een flinke switch aan vakantiegangers ervaren tijdens de coronatijd. ‘Waar er eerst nog veel Duitsers waren die aan de Nederlandse kust wilde vertoeven, merkten we natuurlijk logischerwijs dat het dit jaar vooral Nederlanders waren voor een vakantie in eigen land. Gelukkig hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen, ook over het comfort van de huisjes. En dat is ook precies wat we belangrijk vinden. Je wilt immers verblijven op een plek waar je je ook écht goed voelt!’

Veel vakantiegangers uit Wijhe en Raalte!

Wat zo bijzonder is aan deze mooie ondernemersfamilie is dat de ouders van Niek zijn grootste fans zijn. En dat ga je weten ook als je een bezoekje brengt aan boerderij Limousin-Oost. Lachend vertelt hij dat klanten bij zijn ouders vlees komen kopen en vervolgens de deur uitlopen met een geboekte vakantie aan zee.

Op de vraag of hij ooit nog met de verhuur van vakantiehuisjes wil uitbreiden naar zijn eigen geboortegrond heeft hij een duidelijk antwoord. ‘Nee, want we willen ons graag onderscheiden en vinden het belangrijk om het kantoor dicht bij de vakantiehuisjes te hebben, zodat we altijd in de buurt zijn voor onderhoud en alles wat er bij de verhuur komt kijken’. Wel benadrukt hij dat hij het extra leuk vindt om vakantiegangers uit zijn vroegere dorp te mogen ontvangen, zeker als ze zijn doorgestuurd door pa en ma. Wij zijn in ieder geval enthousiast! Heb je zelf ook al zin in een heerlijke vakantie in eigen land? Kijk dan op Lekkernaarzee.nl.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,937VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer