Olsterse Danique Kerkdijk naar Bristol City FC

Foto Site : Bristol City

Door : Sport Redactie

Olsterse Danique Kerkdijk verlengde onlangs haar contract bij de Fc Twente vrouwen maar vandaag maakte ze haar transfer bekend naar het Engelse Bristol City. Kerkdijk die begon in de jeugd van Overwetering, waarna ze alle jeugdteams van Twente doorliep en een basisspeelster werd in het eerste elftal. Willigt daarmee een persoonlijke wens in om in het buitenland ooit te voetballen. In een reactie laat kerkdijk het volgende weten op de sites van beide clubs “Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging. Ik heb me de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen bij de mooiste club van Nederland en neem dan ook met pijn in mijn hart afscheid van de speelsters en staf. Ik heb geweldige jaren gehad en heel veel mooie momenten mogen meemaken. Bristol kwam op mijn pad nadat ik verlengd had. Ik wil me graag nog verder ontwikkelen en kan dat denk in de Engelse competitie nog beter doen” In de Engelse competitie treft Kerkdijk onder meer de vrouwen van Arsenal, Chelsea en Manchester City.

De manager van Bristol City  volgt Kerkdijk al een tijdje  ” Danique kwam voor het eerst in beeld toen ik haar zag spelen op het EK voor U19 in 2o14. Een jaar later  zag ik haar weer spelen met Twente tegen Standard Liege. Beide keren was ik erg onder de indruk van haar, En heb sindsdien haar vorderingen met belangstelling gevolgd, ‘zei hij. “Ik ben aan het opbouwen van een ploeg die volgens mij in WSL 1 competitief kan zijn, maar ik wil ook met mensen werken die geloven wat we hier proberen te bereiken en Danique past erin. Ik kijk er naar uit om haar volgend seizoen in actie te zien bij Bristol City Fc. ‘

Kerkdijk ” Ik ben een zeer ambitieus persoon en toen ik Willie Kirk ontmoette en de faciliteiten rond de club zag, was ik erg onder de indruk van de visie van de club voor de toekomst en ik geloof dat dit de beste plek is om te groeien en te ontwikkelen als speler. Ik ben Fc Twente eeuwig dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan en ik wens de club het beste voor de toekomst. ”

De 21 jarige verdediger uit Olst zal  na het EK vrouwen wat deze zomer in Nederland wordt gehouden beginnen bij haar nieuwe club.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie